OTVORENA KONFERENCIJA U MŠ ”KOSTA MANOJLOVIĆ” U ZEMUNU

U zemunskoj Muzičkoj školi ”Kosta Manojlović” 22. januara je predstavljanjem tema i predavača, kao i svečanim koncertom zvanično otvorena Druga umetničko-obrazovna konferencija ”Kultura poveznica Srbije i sveta”.

Organizator je Udruženje muzičara ”Muzičko sazvežđe” iz Valjeva, a podršku Konferenciji pružilo je Ministarstvo kulture.

Prvog dana Konferencije master klas je održao Vladimir Stupnjikov iz Rusije.

Profesor Danijela Rakić je ispred škole domaćina pozdravila predavače, umetnike i goste, a osnivač ”Muzičkog sazvežđa” Aleksa Mirković upoznao prisutne sa temama i predavačima trodnevne konferencije, među kojima su aktuelnost razmene obrazovnih iskustava pozdravili profesori muzike Sanja Nuhanović iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj i Rade Radović iz Republike Srpske.

Predavači 23. i 24. januara biće i Aleksandar Dmitrijev iz Rusije, Jelena Mirković iz Srbije, Bratislav Manasijević iz SAD i Tatjana Marks iz daleke Australije.

Na koncertu povodom otvaranja Konferencije nastupio je najbolji svetski Orkestar harmonika ”Kostaman” sa svojim dirigentom Blaženkom Biočić, a potom Vladimir Stupnjikov, koji je, premijerno izveo Sonatu br.1 za harmoniku dugmetaru (”Almaz”) mladog Alekse Mirkovića i transkripcije poznatih svetskih kompozitora.

Tagovi:

Pročitajte još: