Otvorena petlja Batajnica, za direktan izlaz na auto-put

Petlja Batajnica, kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Batajnica je bukvalno kao grad, ona sama ima 25.000 stanovnika”, istakao je predsednik Vučić.

On je rekao da nije reč samo o petlji, već i o životima ljudi, boljem standardu. “Reč je o tome da kada izgradite auto-put niste uradili ništa ako samo povežete samo velike centre”.

“U svakom smeru ova petlja znači život”, istakao je Vučić.

Od puteva moraju koristi da imaju svi građani, ne samo oni u centru Beograda. Ovo je važan dan za Zemun, Batajnicu, Pazovu, rekao je Vučič.

Vučić je rekao da će petlja biti važna i za povezivanje sa logističkim centrom za intermodalni transport, što će doprneti razvoju i drugih infrastrukturnih projekata.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da je ovaj događaj jako važan. “Otvaranje petlje u Batajnice je najznačajnija kapitalna investicija obilaznice oko Beograda”, rekao je on.

Ovo će, kako kaže, stanovnicima omogućiti brži protok u saobraćaju, dolazak i odlazak sa posla.

“U Batajnici radimo na mnogim projektima – brza pruga Beograd-Novi Sad, lokalne saobraćajnice, izgradnja nadvožnjaka u Batajnici, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda, rekonstrukcija vodovodne mreže, rekonstrukcija škole, ambulante lokalnog doma zdravlja…”, nabrojao je Kovačević.

Otvaranje petlje je realni potencijal za proširenje inudstrijske zone u Zemunu, rekao je Kovačević.

Otvaranju petlje prisustvuju i ministar gradjevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj.

Prema Antićevim rečima, urađeno je 3.450 metara saobraćajnice.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: