Pretraga
Close this search box.

Ovo je bila najjezivija slava u Zemunu: Ubica potegao oružje zbog glasne muzike

Ubio komšinicu zbog glasne muzike

2015. godine, samo dve nedelje posle ubistva u Kruševcu, Vujadin Obradović je ucao u Lugarskoj ulici u Zemun Polju i tom prilikom ubio prvu komšinicu Sonju Bakić (50) i teško ranio njenog supruga Branislava.

Kako su tada ispričali očevici, Obradoviću je smetala glasna muzika u susednoj kući, gde su Bakići obeležavali krsnu slavu. On je telefonom pozvao domaćine i rekao im da izađu ispred kuće. Kada su izašli, u njih je ispalio više metaka.

Sonja je ubijena na licu mesta, a Branislava je jedan od sinova privatnim vozilom odvezao u Urgentni centar. Branislav je bio u teškom stanju, imao je dve prostrelne rane u predelu grudi.

Njihovi sinovi i još nekoliko ljudi, koji su izleteli iz kuće zbog pucnjave koju su čuli, uspeli su da razoružaju Obradovića, koji je tom prilikom zadobio hematome na glavi, te je u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

Obradović je u tužilaštvu priznao zločin i rekao da nije nameravao da puca na komšije.

Rekao je da mu je smetala glasna muzika id a ih je zato pozvao da izađu ispred kuće. Ipak, tvrdio je da su ga komšije i njihovi gosti fizički napali i da je pucao jer je „samo hteo da ih uplaši da ga ne bi tukli“.

On je 2018. godine osuđen za ubistvo i dobio je mksimalnu kaznu zatvora za to krivično delo, u trajanju od 20 godina. Ipak, ta presuda je krajem iste godine ukinuta od strane apelacionog suda i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Tagovi:

Pročitajte još: