Ovo je opis ubice Milana Šuše u Zemunu: Imao naočare za sunce, hiruršku masku…

Šuša je izvezao automobil iz dvorišta, a onda izašao iz vozila kako bi zatvorio kapiju

Milan Šuša (39) ubijen je 17. februara, nešto posle 10 sati na uglu Kumanovske i Ulice Đoke Kovačevića, a kako „Telegraf.rs“ saznaje, ubica je u njega ispalio najmanje 9 hitaca. Obdukcija Milana Šuše je završena, a porodica još nije saopštila datum sahrane. Njegovo telo zatečeno je nedaleko automobila „audi“, sa prostrelnim ranama. Počinilac je pobegao sa lica mesta odmah nakon ubistva. Sumnja se da je imao pomagača koji ga je čekao ulicu dalje. On je ubijen na kućnom pragu, a ubrzo se na licu mesta pojavila njegova devojka, koja je na sve načine pokušavala da dođe do tela. Iako je u početku davao znake života, do dolaska Hitne pomoći, Šuša je preminuo na licu mesta. Komšije su posvedočile da se tog dana čulo najmanje pet pucnjeva.

Šuša je izvezao automobil iz dvorišta, a onda izašao iz vozila kako bi zatvorio kapiju.

U momentu kada se okrenuo da bi otišao nazad do automobila, našao se oči u oči sa muškarcem koji je nosio hiruršku masku i naočari za sunce i koji je u njega uperio pištolj. Na sebi je imao farmerke, bele patike i široku braon jaknu. Osrednje građe i visine oko 180 centimetara. Ubica je najverovatnije, prateći Šušu u prethodnom periodu, primetio da je njegova kuća pokrivena nadzornim kamerama, pa se iz tog razloga i maskirao. Nije imao vremena da reaguje.

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, na mestu ubistva nađeno je 9 čaura, a policija veštači snimak sa kamera.

Navodni motiv ubistva je stari dug, ali govori se o tome da je Šuša imao mnogo neprijatelja, te se i dalje traga za počiniocem, koji se verovatno krije na unapred isplaniranom mestu.

Ko je bio Milan Šuša?

Milan Šuša je nedavno izašao iz zatvora. U KPZ Beograd proveo je 11 godina.

Navodno mu je želja bila da se, posle izlaska iz zatvora posveti porodici, a njegova advokatica je nakon ubistva rekla da se nadala da će da se vrati normalnom životu, „ali ko zna kome je smetao“. Kako je ispričala, Šuša se radova slavi, koju je obeležio nedugo potom izlaska iz zatvora.

Šuša je kaznu od 11 godina zatvora služio zbog pokušaja ubistva.

Tada je na putu Stara Pazova – Inđija je došlo do sukoba trojice mladića,u pucnjavi je ubijen Nikola Serdar ubijen, a jedan muškarac je ranjen. Ranjeni je tada prevezen u bolnicu gde je rekao ko je na njega pucao, a tri meseca kasnije je pronađeno telo Serdara u fazi raspada u Lipovčakoj šumi. Policija je tada tragala za Šušom koji je bio u bekstvu.

U junu 2021. godine u zatvoru je štrajkovao glađu, a to je otišlo toliko daleko da je 14. jula žicom sebi zašio usta. Tada je imao pravo da jednom u dva meseca vidi članove porodice, a od uprave zatvora u tražio je češće posete da bi suprugu, ćerku od tada 11 godina i sina od tada devet meseci mogao da zagrli i poljubi bez staklene pregrade. Usta je zašio da bi radikalizovao štrajk i „skrenuo pažnju nadležnih“.

Prethodno je Šuša u žižu javnosti dospeo 2009. godine kada je zajedno sa Goranom Petrovićem bacio bombu kašikaru na zdradu RTV „Pink“ na Dedinju. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su u stanu u Nišu u kom su se skrivali.

Tagovi:

Pročitajte još: