OVO SU NUDILI DECI: Ispovest oca kome su pokušali da otmu dete u Zemunu

Neobičan slučaj razgovora odrasle nepoznate žene sa decom u zemunskom naselju Altina, koji se, kako kaže roditelj Nebojša R, završio molbama da deca sa njom i njenim prijateljem Turčinom uđu u automobil, podigao je Altinu na noge.

Zahvaljujući starijim dečacima izbegnuta je opasna situacija da deca zaista uđu u kola, ali motiv ove žene da započne čudnu konverzaciju sa decom nije poznat.

Kako Nebojša kaže, automobil je najpre dva sata stajao kraj igrališta na kome je bilo sedmoro dece, uključujući njegova tri dečaka.

Žena koja je na kraju izašla iz automobila i otpočela razgovor predstavila se kao S. S, a njen fejsbuk profil dečaci su zapamtili, jer im je na mobilnom telefonu pokazivala fotografije navodno preminulog prijatelja.

Tu je bilo sedmoro dece raznih uzrasta. Taj auto je stajao dva puna sata parkiran naspram njih i ništa se nije dešavalo. Oko 20 sati je dvojici najmlađih prišla žena, to su bili moj sin koji je drugi razred i njegov drug iz odeljenja… Prišao im je i moj srednji sin i sve vreme bio tu. Ona nije bila neprijatna… Ali u jednom trenutku je počela da priča da je jako tužna, da ima neku tužnu priču, jer joj je preminio prjatelj i sada je sa jednim Turčinom tu. U nekoliko navrata im je rekla „‘Ajde, dođite na sok, ‘ajde da se ugrejete, da se provozamo malo“. To je sve priča koju su mi ispričala deca, ja nisam bio tamo – kaže Nebojša.

Inače, njegov srednji sin nije puštao mlađu decu da krenu ka kolima, a najstariji je primetio sumnjivu scenu.

Nakon što su roditeljima ispričali šta se dogodilo, oni su pozvali policiju.

Policija je odmah stigla, a potom su preko Fejsbuk profila identifikovali ženu i pronašli da živi na Savskom vencu, objašnjava nam otac.

Deca su odmah prepoznala njen lik.

– U ponedeljak ujutro sam pozvan da idem u policijsku stanicu Zemun, pa da vidimo šta će nam reći. Neverovatno mi je da neko na Altini, koja je inače miran kraj i komšije se međusobno poznaju, dođe i dva sada gleda u decu iz automobila, a potom na takav način razgovara s njima. Situacija je užasno neprijatna, voleo bih da se otkrije šta je i koje su namere – kaže Nebojša.

Ono što je najsumnjivije je i činjenica da je žena, prema navodima dece koje nam prenosi otac, jednom detetu dala 1.000 dinara u ruke i pokazujući slike rekla „Ovo je čisto da me zapamtite“.

Na Fejsbuku je, u međuvremenu, poslato upozorenje za sve roditelje.

„Crni ‘pežo 508’ PA tablice, u kojima je bio jedan mlađi Turčin i žena od 40 godina su pokušali moje i komšijino dete da uvuku u automobil. Nudili su im sokove, da uđu u auto da se ‘ugreju’ i malo provozaju. Vrbovanje je trajalo oko 30 minuta, a iz vozila su deca posmatrana više od 2 časa. Velika sreća je da je bilo ukupno sedmoro dece na okupu različitog uzrasta i da su se svi, sve vreme držali zajedno. Tražio sam ih po naselju, ali bezuspešno. Hvala zemunskoj policiji koja je odmah reagovala i došla za 3 minuta. Nisu uspeli da je uhapse, jer je pobegla, ali su je identifikovali“, navodi se u objavi korisnika Fejsbuka.

(Kurir.rs/Telegraf)

Tagovi:

Pročitajte još: