Home Društvo Ovo su procedure u Kovid ambulanti u Zemunu

Ovo su procedure u Kovid ambulanti u Zemunu

995
1

Kovid ambulante širom Srbije neprekidno rade već skoro dve godine, a poslednjih meseci, kao i u svakom talasu, ispred većine se formiraju redovi, a zaposleni u skafanderima rade satima bez pauze. Ipak, iako je od početka pandemije prošlo više od 18 meseci, procedura nije jedinstvena u svim kovid ambulantama.

Tako je, na primer, ambulanta u Cara Dušana u Zemunu, koja radi 24 sata dnevno, postala poznata po dugačkom redu koji se ispred nje formira duž ove ulice. Ovde se, kako kažu oni koji su imali tu nesreću da ispred nje čekaju, u piku epidemije stoji satima, bilo da čekate na prvi, ili kontrolni pregled.

Prvo se čeka da se preda knjižica. Zatim kažu u koje vreme da dođeš na test, jedno 2, 3 sata odkad si predao. Onda posle testa i vađenja krvi čekaš između sat i dva sata na pregled lekara – priča nam žena (35) koju smo zatekli ispred.

Blic

1 COMMENT

  1. Organizacija u Cara Dušana je kriminalna. Ljudi sa temperaturom stoje satima, mnogi i po ceo dan ili celu noć, po ovakvom kijametu, samo da predaju knjižicu. Onda čekaju još par sati na zakazani termin. Ako su došli iz Batajnice ili Boljevaca, moraju da čekaju tu, ako su negde bliže, mogu da odu do kuće pa da se vrate. Onda zakažu da dodjete sutra, pa posle tri dana, pa posle dva dana, i svaki put ista procedura : čekanje satima samo da se preda knjižica, pa još par sati na zakazani pregled. I zdrav bi se razboleo, a bolestan može samo da dobije upalu pluća koja će da mu se iskomplikuje, i samo ako ima sreće, neće završiti u bolnici. Lekari i osoblje zaista daju sve od sebe, ali naprosto, takvi pacijenti sa podmuklim i nepredvidivim kovidom ne smeju biti tako tretirani. Ta loša organizacija mora da se promeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here