Ovo zemunsko naselje dobija ambulantu na dva sprata

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je lokacijske uslove za izgradnju nove zdravstvene stanice, u Ulici Jovana Brankovića 1 u Batajnici. Sledeći korak je dobijanje građevinske dozvole, zatim sledi izbor izvođača i početak radova.

Inicijativu za izgradnju nove zdravstvene stanice u Batajnici pokrenula je opština Zemun. U saradnji sa Vladom Srbije, Ministarstvom za javna ulaganja i Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat od izuzetne važnosti za funkcionisanje sistema primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Zemuna biće realizovan, navode Novosti. „Više od 30 godina postoji velika potreba za ovakvim objektom u Batajnici“, kaže Gavrilo Kovačević, predsednik Opštine Zemun.

„Ambulanta sa planiranim uslugama značiće mnogo građanima jer više neće biti potrebe da idu u dom zdravlja u Šilerovoj. Do sada su morali da idu u Zemun i za najjednostavnije intervencije. To više neće biti potrebno, a isto očekujem i da se odnos lekara i tehničkih lica prema građanima, odnosno pacijentima podigne na značajno viši i kvalitetniji nivo. Niko bez razloga ne dolazi u dom zdravlja, nego zbog potrebe i normalno je da očekuje da ga ljudski prime i posvete mu pažnju“.

Novi objekat od približno četiri hiljade kvadrata biće na dva sprata, a gradiće se i prateća infrastruktura, trafostanica, nadstrešnica nad parkingom, interne saobraćajnice i staze. U prizemlju objekta predviđena je apoteka, služba hitne pomoći, laboratorija, opšta medicina – za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, palijativna nega i tehničke prostorije.

Centralni deo zdravstvene ustanove imaće natkriveni zastakljeni atrijum. Na prvom spratu smeštene su službe opšte medicine, školske dece, rendgena i deo apoteke. U centralnom delu objekta nalaziće se prostorije za odmor zaposlenih, ostave, garderobe i sanitarni čvorovi.

Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju će biti ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi, čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge. Biće izgrađene pešačke staze, interni kolski prolaz i parking prostor. Ukupna neto površina objekta iznosi 3.221 metar kvadratni, a bruto 3.959 kvadrata.

Tagovi:

Pročitajte još: