Oznake na paketima droge koji su pronađeni u Zemunu kriju poruku narko-dilera

Nedavno je policija zaplenila 12 kilograma kokaina sa natpisom „Alea jakta est”. Narkotici sa likom Gavrila Principa vlasništvo su „kavčana“, dok „smajlije” koristi škaljarski klan.

Beogradska policija nedavno je zaplenila pakete kokaina na kojima je pisala poznata latinska izreka „Alea jakta est” – kocka je bačena. Kako saznajemo, policija je našla oko 12 kilograma kokaina kod Miloša Ž. (31) i Nikole M. (37), koji su uhapšeni zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u Zemunu. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage ovog slučaja, Miloš Ž. je po pozivu Nikole M. došao na zakazano mesto u Zemunu i automobilom „golf” povezao drogu. Lisice na ruke su im stavljene prilikom primopredaje narkotika.

Miloš Ž. je već uzeo novac za četiri kilograma kokaina kada su mu prišli policajci. U njegovom automobilu nađeno je još oko osam kilograma droge.

U ovom slučaju zanimljivo je to što je na paketima sa kokainom ispisana poznata latinska izreka. Dileri droge neretko na slične načine „brendiraju” svoju robu kako bi bila prepoznatljiva na tržištu.

Policija u Srbiji je ranije zaplenila i pakete kokaina koji su označeni markama automobila – „porše”, „tojota”, „jaguar”… Takođe, pripadnici odeljenja za borbu protiv narkotika nalazili su i pakete droge sa likom superheroja.

Zaplenjeni su i paketi na kojima su bili logoi „Plejboja” i društvene mreže „Tiktok”.

Na paketima kokaina našao se i Gavrilo Princip. Narkotici sa likom Principa nađeni su na „ciglama” čistog kokaina zaplenjenog na jahti koja je plovila iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, a u posadi ovog broda je bilo i Srba.

Prema nezvaničnim informacija, lik Gavrila Principa na paketima droge bio je specifičan za pripadnike „kavačkog” klana.

U avgustu prošle godine na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeno je deset kilograma kokaina izuzetne čistoće iz Perua koji je u automobilu „mercedes” prevozio Mladen J., a narkotici su bili spakovani u pakete obeležene „smajlijem”. Navodno, „smajli” su koristili pripadnici „škaljarskog” klana za brendiranje belog praha.

Godinu dana pre ove zaplene na Batrovcima, policija je u Peruu, na brodu u tovaru kafe, oduzela više od dve tone kokaina, a pakovanja su bila obeležena „smajlijima”, templarskim krstovima, znakovima CR, 07, što je zaštitni znak fudbalera Kristijana Ronalda. Policija je tokom istrage utvrdila da droga pripada upravo „škaljarskom” klanu, pisali su tamošnji mediji.

Dileri su obeležavali narkotike i nazivima skupih brendova čime su slali poruku da je kokain čist.

Jedna pošiljka kokaina, iza koje su, prema podacima policijske istrage, stajali „škaljarci”, imala je oznaku „kartije”. U ranijoj policijskoj akciji „Dinastija” u Španiji, u kojoj su uhapšena dva Srbina, droga je bila obeležena znakom Mančester junajteda.

Jedan od najvećih dilera heroina u Srbiji, Mladen Novaković Tocilo, koga je Apelacioni sud prošle godine pravosnažno osudio na 17 godina zatvora zbog optužbi da je predvodio kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge, pakete svog heroina je obeležavao znakom zmije kobre i natpisom „king”.

Tagovi:

Pročitajte još: