PACIJENT PRETUKAO MEDICINSKU SESTRU U KBC ZEMUN! Žena u šoku!

Medicinska sestra je prošla pravu torturu i oseća posledice i nakon nekoliko dana.

Glavna sestra Odeljenje urologije u Zemunskoj bolnici u Beogradu, M. V, koja je doživela stravičan napad od strane pacijenta u sredu, pristala je da za 24sedam podeli detalje uznemirujućeg događaja koji joj je, kako navodi, ostavio duboke traume i danima nakon incidenta.

Pacijent, koji ima 77 godina, nakon što ju je udarcem oborio na pod i nanio joj povrede na licu i vilici, pobegao je s mesta događaja dok je ona ostala da leži na podu bolničkog hodnika.

– To se dogodilo na odeljenju, tačnije u hodniku na Urologiji. Pacijent je došao da primi hormonsku injekciju koju prima na svaka tri meseca i bio je pre toga u 10.30 sati da mu se potpišu papiri za dnevnu bolnicu i otvaranje istorije bolesti. Vratio se tek posle dva sata, a ja sam u tom trenutku bila u hodniku. Rekla sam mu „Gde ste vi dosad?“ i on je počeo da viče. To je naš stalni pacijent koga svi znamo, ali je on počeo da viče agresivno i pomalo neartikulisano. Rekla sam mu da nije problem jer će svakako dobiti injekciju, da mi da papire, a on počinje da mi udara po njima i pita da li ima neko pametniji da on razgovara sa njim. To sam prećutala i ponovila da mi da istoriju bolesti. Tog trenutka je on mene udario – ispričala je M. V, koja ističe da se sve desilo u nekoliko minuta i bez ikakvog povoda jer mu je rečeno da će svoju terapiju dobiti.

M. V. ističe da je situacija u kojoj se našla bila potpuno nepredviđena, uprkos tome što su joj poznati slučajevi pacijenata sklonih raspravama.

– On je mene udario otvorenom šakom, zateturala sam se i pala dole, naočare su mi ispale. Zavrtelo mi se u glavi, umalo da se onesvestim i tako sam ostala da sedim. Tolika je galama najednom bila, da su lekari izašli iz lekarske sobe i došli do mene. Međutim, on je odneo istoriju bolesti i odmah pobegao. Nije sačekao ni njegovog lekara, niti da kaže ako je imao neku primedbu da s nekim razgovara, nego je pobegao. Pozvali su odmah naše obezbeđenje, ali njega nije bilo – ispričala je medicinska sestra za 24sedam, koja se ovim poslom bavi decenijama. Ona je, zatim, objasnila šta se dalje dešavalo.

Nakon napada, kolege su joj prvo pomogle da se podigne, a zatim su je odvele na potrebne medicinske preglede. Međutim, ona priznaje da i dalje oseća posledice udarca koji je primila.

– Pogledali su me ORL, maksilofacijalni, neurohirurg, radila sam rendgen i skener glave i nemam nikakve prelome. Međutim, u toku noći me je bolela ta leva strana kada se sve ohladilo, a morala sam da skinem most sa vilice da mi se izvade dva korena zuba koja su se rasklimala posle incidenta – priča ona koje posledica ima od udarca, što nije osetila odmah jer joj je sve bilo utrnuto.

Trenutno, ona i dalje pati od glavobolja, osećaja zatezanja na povređenoj strani lica i peckanja kod uva, zbog čega neprekidno uzima brufen. Posebno depresivno za nju je to što se oseća nemoćno, s obzirom na to da već 37 godina radi u Zemunskoj bolnici.

„Ne mogu da spavam od šoka“

– Osećam se nezaštićeno, nikakva prava nemamo, a pacijenti su uvek u pravu… Ne mogu da spavam jer mi je sve ovo šok, neshvatljivo mi je sve to. Bila je policija i uzela podatke, čak su mi pokazali i njegovu fotografiju na osnovu podataka koje su dobili, potvrdila sam da je to on, ali dalje ne znam šta se događaja. Dalje ne znam ništa, treba ponovo da idem u policiju da odnesem dokumentaciju sa lekarskih pregleda, a dotičnog gospodina ću privatnom tužbom da gonim – zaključuje pretučena zdravstvena radnica, te dodaje da je čovek to sve uradio pred brojnim osobljem.

Zdravstvena radnica ističe da je čovek koji joj je naneo povrede obično dolazio sam u bolnicu, ali da je uvek bio svadljiv i agresivan, te smatra da bi isto uradio i da je bio bilo ko drugi na njenom mestu.

– Uvek se svađao sa svima kad god da dođe. Meni se za skoro četiri decenije rada ništa slično dosad nije dogodilo.

Tagovi:

Pročitajte još: