Padaju cene zakupa u Zemunu, sve je više stanova i za 250 evra

Cene nekretnina u Beogradu i dalje nastavljaju da padaju, a prema poslednjem izveštaju portala Nekretnine.rs u junu mesecu zabeležen je pad zakupa stanova od skoro 8 odsto u pojedinim delovima grada.

Prema poslednjem preseku „Blica“ od pre dve nedelje, kada smo istraživali u kojim delovima Beograda se stan može iznajmiti za 300 evra, sada je situacija nešto drugačija, jer se isti stanovi sada mogu iznajmiti već za 250 evra.

U Zemunu se stan od 30 kvadrata može pronaći za 240 evra.

Prema trenutnim pokazateljima za studente koji žele da imaju pristojan smeštaj potrebno je izdvojiti oko 300 evra, ukoliko bi neko živeo sam u manjoj kvadraturi 20 do 25 kvadrata. Plus, troškovi koji se uvećaju za otprilike 60, 70 evra. Za one koji bi da „cimerišu“, može se iznajmiti stan od 500 evra, u užem centru koji bi imao dve odvojene prostorije, a troškovi bi bili oko 250 evra.

Oni koji tragaju za stanom u startu moraju da izdvoje kiriju, depozit u visini kirije, ali i za agenta 50 odsto od dogovorene cene. Kako dodaje naša sagovornica, ona je na kraju odlučila da sve prepusti agentima za nekretnine.

Sa dolaskom Rusa stanovi su dostigli cifru 700, sada je 400, pa i manje, iako ni to nije realna cena ipak se lakše diše kada je mesečna zakupnina stana u pitanju.

U širem centru grada stan se može naći od 300 pa naviše, s im što je u pitanju stara gradnja ili prizemlje.

Altina za stan od 35 kvadrata ima najjeftiniju ponudu – oko 250 evra.

Jul idealan da se nađe povoljan stan

– Leto je uglavnom period u kom studenti kreću u potragu za stanovima koje će uzeti u zakup za narednih godinu dana. Nakon završenog prijemnog ispita na fakultetima Beogradskog Univerziteta koji je bio u junu, budući studenti imaju saznanje da li su uspeli da upišu izabrane fakultete pa tako nakon toga mogu da startuju sa traženjem odgovarajućih stanova za izdavanje. Zbog toga je mesec jul idealan za traženje stana, jer će u septembru biti manja šansa da pronađu nekretninu kakvu žele. Potraga za nekretninom zahteva određeno vreme i zato je preporuka da studenti odmah nakon upisa na fakultet krenu u potragu za stanom -objasnila je nedavno za „Blic“ Jelena Davidović sa sajta Nekretnine.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: