Partizan dobio novi poligon za trening u Zemunelu: Crno-beli prave veštačko brdo

Zbog specifičnog termina Svetskog prvenstva u Kataru, koji će usloviti dugu pauzu u ligaškom takmičenju, pripreme Partizana će biti održane u dve faze i trajaće nešto duže, tim pre što crno-beli moraju da nadoknade sve ono što su propustili prošlog leta u Ptuju i tome kasnije plaćali danak. Ta prva faza biće realizovana u Beogradu, a tim povodom u sportskom centru kluba iz Humske u Zemunu vrše se i određene “pripreme” za rad, odnosno postavljanje poligona za trening nadomak glavnog terena u “Zemunelu”.

Poligon je želja trenera Gorana Petrića, koji je nešto slično video u poseti jednom od velikih evropskih klubova i poželeo da se jedno takvo “veštačko brdo” konstruiše i u sportskom centru Partizana kako bi doprinelo u što boljoj pripremi prvotimaca.

Sama platforma, odnosno konstrukcija, postavljena pod propisanim uglom, ima oko 30-tak metara i na nju će biti postavljena veštačka podloga – trava, dok će sa prednje, čeone strane biti konstruisane stepenice, koje će se takođe koristiti za trening.

I to nije sve, crno-beli su takođe odlučili da modernizuju teretanu u okviru sportskog centra, pa će pored već odavno postavljene u operativnoj zgradi u Teeloptiku, biti konstruisana još jedna, daleko veća i funkcionalnija pod svodovima hale za trening, koja se takođe nalazi u okviru kampa Partizana. Sprave su već naručene i plaćene, prostor je u pripremi i, ako sve bude kako je planirano, platforma i teretana će biti spremne do početka priprema

Podsetimo, trener Gordan Petrić je zakazao okupljanje prvotimaca za 20. decembar, s tim da će internacionalci dobiti sedam dana više zbog katoličkog Božića. Ekipa će u sportskom centru u Zemunu raditi sve do 12. januara, kada sledi selidba u Tursku, odnosno Belek gde će u staroj bazi hotela “Suenjo” provesti do 28. januara i za to vreme odigrati šest kontrolnih utakmica.

Tagovi:

Pročitajte još: