Претрага
Close this search box.

”PAŽLJIVKO” NA ŠKOLSKOJ SCENI U ZEMUNU

Zahvaljujući Agenciji za bezbednost saobraćaja i Savetu za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun, učenici Osnovne škole ”Ilija Birčanin” imali su priliku da 25. septembra uživaju u pozorišnoj predstavi ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”.

Sa učenicima u predstavi su uživali i član Veća Gradske opštine i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun Sava Mišković,  pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Zemunskih novina Simona Janjoš i Vladimir Popadijak iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

”Današnja pozorišna predstava je u stvari jedan dobro osmišljen interaktivni školski čas. Sa Sekretarijatom za saobraćaj nastavljamo akcije koje smo započeli prethodnih godina, jer je naša stalna obaveza da radimo na podizanju nivoa saobraćajne kulture, uz nadu da ni jedno nikad više dete neće stradati u saobraćaju”, rekao je Mišković.

Pažljivkova knjiga, bojanka, prsluci… sve je to povećalo Pažljivkovu popularnost među mališanima prethodnih godina, ali Pažljivko na sceni, uz fluoroscentne trake koje su svi mališani dobili, ovoga puta u Zemun Polju, ipak je bio posebna priča. Objašnjenja o ponašanju u saobraćaju koja su čuli tokom pozorišne prestave ni jedno dete neće zaboraviti.

Da podsetimo, učenici zemunskih osnovnih škola, kao i mališani iz zemunskih vrtića, prethodnih godina imali su priliku da učestvuju u popularnom kvizu poznatijem kao ”Pažljivkova smotra” i da na regionalnom takmičenju osvajaju vredne nagrade.

Tagovi:

Pročitajte još: