PAŽNJA! Ovo su crne tačke u Zemunu!

Zrenjaninski put, potez Omladinskih brigada – Cara Dušana u Zemunu, potom auto-put kroz grad, Obrenovački, Ibarski put i Avalski put, saobraćajnice su na kojima su se u proteklih 5 godina najčešće dešavali udesi sa smrtnim posledicama.

„Venci smrti“ nižu se na najprometnijim saobraćajnicima, ali i tamo gde saobraćaj nije toliko intenzivan, ali se nailazi na neki duži deo puta u kome postoji pravac na kom se vozači opuste, a onda usledi neka blaga krivina ili prepreka. Tako je mnogo takvih udesa bilo u Surčinu, ali tek kada se ovo naselje prođe i krene dalje ka Jakovu, Petrovčiću ili Progaru.

Od Obrenovca ka Ubu na jednom mestu nanizale su se četiri takve nesreće, a slično je i sa sredinom puta Zemun-Borča, gde su se gotovo na istom mestu desile tri.

I središnja deonica auto-puta od Dobanovaca do Batajnice ima sličan slučaj – tri uzastopne tačke na kojima su se dogodile kobne nesreće

Potez Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – Glavna – Cara Dušana

Ovo je jedan od najsmrtonosnijih pravaca u gradu. Veliki broj pešaka, semafora, vozila gradskog prevoza, suženja, proširenja i slobodnih pravaca gde mogu da razviju i veće brzine, prava su klopka za vozače.

Na tom potezu zabeleženo je čak 16 saobraćajnih nesreća u kojima ima poginulih

Batajnički put

Premda potez od Zemuna do Batajnice i dalje prema Novoj Pazovi važi za opasniju magistralum u proteklih 5 godina tu se dogodilo ukupno 5 nesreća sa smrtnim ishodom. Mnogo više nezgoda događalo se u Zemunu, u Ulici cara Dušana koja se nalazi u nastavku.

Pupinov most

Na potezu od Pupinovog mosta, pa duž nove saobraćajnice do Pančevačkog puta za 5 godina dogodilo se 7 kobnih nesreća. Jedna od njih dogodila se na samoj raskrsnici sa Ovčanskim putem, dok su se ostale dogodile na otvorenom putu. Samo na polovini puta između Zemuna i Borče nanizale su se tri nezgode u razmaku od stotinak metara, a to je u zoni Velikog kanala.

TELEGRAF

Tagovi:

Pročitajte još: