PEHARI ZA ZEMUNSKE HARMONIKAŠE

Na 45. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli Orkestar harmonika ”KostaMan” iz Muzičke škole ”Kosta Manojlović” osvojio je najviši broj bodova u svim orkestarskim kategorijama i kući poneo čak tri pehara. Ove godine na Susretu u Puli okupilo se više od 500 učesnika iz 15 zemalja koji su se takmičili u 11 solističkih kategorija, tri kategorije kamernih sastava i četiri kategorije orkestara.

Mladi zemunski harmonikaši osvojili su prvo mesto u starosnoj kategoriji orkestara srednje škole, zatim Kup grada Pule i Veliki prelazni Kup grada Pule za najbolji orkestar svih kategorija.

Veliki prelazni kup grada Pule je posebna počast i obično se dodeljuje starijim kategorijama, a po prvi put u istoriji ovog takmičenja, koje traje od 1964. godine stigao je u MŠ ”Kosta Manojlović”.

Kao prvoplasirani orkestar, ”KostaMan” je nastupio na završnom koncertu pobednika festivala.

U solo kategorijama Petar Andrić i Dimitrije Andrić iz klase profesorke Blaženke Biočić osvojili su vredne druge nagrade.

”Naši učenici su se pokazali kao pravi ambasadori Zemuna i Muzičke škole ‘Kosta Manojlović’. Pored pohvala u profesionalnom smislu, mnogi su primetili kako su naša deca topla, otvorena, nasmejana, kulturna i vaspitana, a mene su ovakvi komentari još više ispunili ponosom”, kaže profesorka Biočić.

Pobednički orkestar ”KostaMan” nastupiće na koncertu škole u velikoj sali Zadužbine Ilije Kolarca 7. juna na kojem će se predstaviti zajedno sa drugim nagrađivanim učenicima tokom ove školske godine

Tagovi:

Pročitajte još: