Pijačne tezge u Zemunu pune: Proverite koje su cene voća i povrća!

Naime, pojavile su se prve lubenice koje su stigle pravo iz Grče. Nakupci kažu, da su slatke i sočne iako su tek pristigle. Kilogram ovog voća iznosti 180 dinara.

Najviše se kupovalo sezonsko voće, crvene boje. Iako tek treba da stignu u većim količinama, Beograđani su juče na centralnoj tezgi u Zemunu mogli da pazare sveže domaće trešnje. Za kilogram ovog voća potrebno je izdvojiti 500 dinara. Miris svežih jagoda širio se juče Zemunskom pijacom, a nakupci tvrde da su slađe i od prve ljubavi, a za kilogram zdrave poslastice potrebno je izdvojiti u proseku od 250 do 350 dinara.

Zemunska pijaca nudi raznovrsnu ponudu sezonskog povrća, a sugrađani koji su se odlučili da kupuju sveže namernice na ovoj pijaci, najviše su tražili mlade krompiriće. Na svakoj tezgi bila je raznovrsna ponuda ovog povrća, čija cena se kreće u proseku od 200 do 400 dinara.

Tražio se i svež crveni paradajz, a različite sorte kao što su jabučar, šljivar, volovsko srce, čeri paradajz i mnoge druge vrste bile su u ponudi na pijaci u centru Zemuna. Za kilogram ovog povrća potrebno je izdvojiti u proseku od 200 do 500 dinara. Velika je ponuda i krastavaca čija cena ide i do 300 dinara po kilogramu.

Veza zelene salate kreće se u proseku od 50 do 80 dinara, dok je za vezu mladog luka potrebno od 60 do 80 dinara. Tražile su se i sveže rotkivice čija cena ide i do 70 dinara, dok je za kupus potrebno izdvojiti i do 120 dinara. Svež spanać i tikvice na ovoj pijaci imaju istu cenu kao i kupus, pa je tako i za ovo povrće potrebno izdvojiti 120 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: