„Pilot je bio moj otac“ Sin poginulog u padu aviona u Zemunu potvrdio tragičnu vest

Ultralaki avion Esqual VM-1C srušio se danas nakon poletanja sa aerodroma „13. maj“ kod Zemun Polja.

„U šoku sam, pilot je bio moj otac“, rekao je za „Blic“ sin pilota koji je danas tragično nastradao u padu malog aviona kod Batajnice. „Da, došlo je do pada aviona. Saznao sam i ja malopre, ne znam šta se tačno desilo. U šoku sam“, dodao je sin pilota. A. A. je i vlasnik aviona koji se danas srušio u Batajnici, kako se nezvanično saznaje.

U avionu je bio samo pilot A. A. koji je poleteo sa aerodroma „13. maj“ u Zemun Polju, kada se ubrzo avion srušio u njivu.

„Poleteo je i nakon 4-5 minuta je imao neki otkaz. Nije mogao da upravlja letelicom i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio“, navodi izvor.

Avion je pao kod auto-puta Novi Sad ‒ Beograd, u visini nadvožnjaka u Batajnici u njivu.

Hitna pomoć je konstatovala smrt pilota A. A.

Muškarac je poleteo jer je želeo nešto da isproba na avionu. „U jednom trenutku je javio da mu ne rade komande“, priča izvor.

Odmah nakon nesreće, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije poslala je dežurni helikopter u pretragu i letelica je locirana za manje od 10 minuta.

Scene su bile dramatične, gusti dim je kuljao iz kukuruzišta, a policajci su krenuli pešaka kako bi se što pre probili do lica mesta, jer je u pitanju nepristupačni teren.

Avion koji se srušio je ultralaki avion Esqual VM-1C registracije YU-A299. Ultralaki avion Esqual VM-1C prvi put je predstavljen u julu ove godine. Proizvodi ga fabrika u Švedskoj čiji je vlasnik nastradali A. A. Prototip je ove godine nekoliko puta posetio Srbiju, gde je pilote sa njegovim karakteristikama upoznao njegov vlasnik i proizvođač A. A. koji je, nažalost, danas u njemu nastradao.

Tagovi:

Pročitajte još: