Plakala je preko telefona, odakle mu pravo da je ubije? Ispovest sestre žene stradale u Zemunu: Od čega ju je spasio?!

Dubravka, sestra Vlatke Ž. (71) koju je u nedelju iz pištolja koji je imao u ilegalnom posedu u kući u Zemunu ubio njen suprug Zoran Ž. (73), a potom izvršio samoubistvo, očajna je zbog načina na koji je njena sestra skončala.

Dubravka, sestra Vlatke Ž. (71) koju je u nedelju iz pištolja koji je imao u ilegalnom posedu u kući u Zemunu ubio njen suprug Zoran Ž. (73), a potom izvršio samoubistvo, očajna je zbog načina na koji je njena sestra skončala. „On nema prava da je ubije. Samo onaj svevišnji na to ima pravo. Od čega ju je spasio? Možda bi ona živela još neko vreme…“ Ovako za „Blic“ započinje svoju priču Dubravka K. sestra od tetke Vlatke Ž. (71) koju je u nedelju iz pištolja imao u ilegalnom posedu u kući u Zemunu ubio njen suprug Zoran Ž. (73), a potom izvršio samoubistvo.

Dubravka, sestra Vlatke Ž. (71) koju je u nedelju iz pištolja koji je imao u ilegalnom posedu u kući u Zemunu ubio njen suprug Zoran Ž. (73), a potom izvršio samoubistvo, očajna je zbog načina na koji je njena sestra skončala.

Ispovest sestre žene koju je muž ubio u Zemunu

„On nema prava da je ubije. Samo onaj svevišnji na to ima pravo. Od čega ju je spasio? Možda bi ona živela još neko vreme…“

Ovako za „Blic“ započinje svoju priču Dubravka K. sestra od tetke Vlatke Ž. (71) koju je u nedelju iz pištolja koji je imao u ilegalnom posedu u kući u Zemunu ubio njen suprug Zoran Ž. (73), a potom izvršio samoubistvo.

Dubravka K. kontaktirala je redakciju „Blica“ sa željom da se čuje kakva je bila njena sestra, kako je živela i koliko ju je volela. Kako priča, Vlatka je bila divna žena, prelepa, školovana i jedna sjajna umetnica koja je izlagala svoje slikarske radove po celom svetu. Prema njenim rečima, Vlatka je godinama bila u braku sa Zoranom, a kako objašnjava u javnosti je njihov odnos delovao kao ljubav.“Koliko znam njihov brak je funkcionisao, ali on je bio jako posesivan. Izolovao ju je od svih i nije joj dozvoljavao kontakt sa nama, njenom porodicom. Za svet su oni bili srećan par, ali za mene ne“, priča Dubravka.

Pokušala da se ubije

Kako kaže, njena sestra pokušala je samoubistvo mesec i po dana pre nego što će biti ubijena. „Mi smo se čule pre nego što je pokušala da se ubije. Plakala mi je preko telefona. Rekla mi je da je depresivna, da jako teško žive, ali da ima još nešto…Kada sam je pitala šta ona je i dalje plakala, a onda je prekinula vezu. Ubrzo sam saznala da je pokušala da se ubije“, priča nam Dubravka.

Prema njenim rečima, od doktora je saznala da je njena sestra bila zapuštena i u jako lošem stanju po prijemu u bolnicu.

„Doktori su mi rekli da sam ja druga osoba koja je pozvala da pita za nju. Da je bila jako zapuštena i da niko nije brinuo o njoj. Da je ona tražila pomoć, ja bih dolazila svaki dan“, priča žena.

Iako je nakon ubistva i samoubistva Vlatke i Zorana ispred njihove kuće izašla žena srednjih godina koja je izjavila da će poštovati očevu poslednju želju, Dubravka tvrdi da oni nisu imali dece.

 

„Ne žele da mi kažu gde će je sahraniti“

Ona dodaje da sada jedino šta želi da zna jeste gde će njena sestra biti sahranjena. Međutim, Zoranova porodica tu informaciju ne želi da joj da.

Ja želim da imam gde sestri da ostavim cveće i zapalim sveću. Odrasla sam sa njom, volela sam je. Meni Zoranov brat ne želi da kaže gde će ih i kada sahraniti, jer tvrdi da je Zoranova želja bila da niko to ne sazna. A Zoran je ubio moju sestru, a na to nije imao pravo. Niko ne može nikome da oduzme život“, kaže nam Dubravka.

Zoran Ž. (73) koji je ubio svoju suprugu Vlatku Ž. (71), a potom izvršio samoubistvo u njihovoj porodičnoj kući u Zemunu, zločin je izvršio iz pištolja koji je bio u nelegalnom posedu. Prema informacijama koje posedujemo, on je suprugu upucao u leđa sa devet metaka, a potom sebi presudio pucnjem u glavu.

Tela supružnika su pronađena u kući u Zemunu

Komšinica koja je poznavala supružnike rekla je za „Blic“ da su Zoran i Vlatka bili „umetničke duše“.

„Bili su slikari koliko znam. Vlatka je bila bolesna, nedavno je dolazila Hitna pomoć, ali ne znam detalje. Videla sam kola Hitne pomoći ispred kuće, ali nisam želela puno da se mešam. Nisam je često viđala, a u poslednje vreme ni Zorana kao pre“, izjavila je komšinica.

Komšinica tvrdi da je verovatno ovakav čin bio „sporazumna odluka Zlatka i Vlatke, da okončaju živote zajedno zbog njene bolesti“, a slična govorkanja mogla su se čuti i juče preko dana, neposredno nakon otkrivanja zločina u komšiluku bračnog para.

Iako njene, i tvrdnje ostalog komšiluka, za sada nemaju dokaza, potencijalno „ubistvo iz milosrđa“, na šta najverovatnije aludira komšinica bračnog para, takođe predstavlja zločin. Pitanje je i da li bi se ubistvo izvršeno vatrenim oružjem uopšte moglo okarakterisati na ovaj način, čak i ako postoji pristanak žrtve. Policija za sada ovaj slučaj tretira kao klasično ubistvo i samoubistvo.

 

Tagovi:

Pročitajte još: