„Platićeš mi to“: U Zemunu glumili inspektore za narkotike, pa hteli čoveku da iznude milion dinara

Treće osnovno javno tužilaštvo traži zatvor od 18 meseci

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv B.C. (38) iz Beograda i I.T. (35) iz Beograda, zbog sumnje da su kao saizvršioci pokušali da izvrše krivično delo iznuda.

Oni se sumnjiče da su 11. 7. 2020. godine u Zemunu pokušali da pretnjom prinude oštećenog S.S. da im preda iznos koji prelazi iznos od 450.000 dinara, tako što su došli do stana u kom oštećeni stanuje, te su se nakon što je svedok B.S. otvorila vrata, lažno predstavili kao policijski službenici iz odeljenja za narkotike, nogom sprečili svedoka da zatvori vrata, a kada je do vrata došao oštećeni istom rekli da im duguje 1.050.000 RSD.

Kada ih je oštećeni pitao ko su oni, okrivljen počeli da se udaljavaju od stana govoreći oštećenom „Platićeš mi ti to“, te su oštećenog nakon nekoliko dana pozvali telefonom i rekli mu da mora da vrati pare inače će ga iseliti iz Beograda i da će se ceo život okretati za sobom- kažu u tužilaštvu.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivima te da ih osudi na kazne zatvora u trajanju od po ne manjem od jedne godine i šest meseci, kao i da okrivljenima izrekne i mere bezbednosti zabrana približavanje komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

Tagovi:

Pročitajte još: