POBEDA OPŠTINE ZEMUN! SLUŽBA HITNE POMOĆI OSTAJE U BATAJNICI!

Nakon što je Gradska opština Zemun uputila oštar protest i urgenciju Ministarstvu zdravlja zbog najavljenog ukidanja Službe hitne pomoći na lokaciji Ulica Jovana Brankovića broj 3 u naselju Batajnica, predsedniku opštine stiglo je obaveštenje da je ovaj problem rešen.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević uputio je protest i izraze nezadovoljstva osim Ministarstvu zdravlja i premijerki Ani Brnabić jer, kako kaže, segment neodložne medicinske pomoći građanima nikako ne sme biti uskraćen.

Opština je apelovala da se ovaj vid medicinske pomoći stanovnicima Batajnice i Zemuna unapredi, ili barem ostane na istom nivou, nikako ukine, jer bi to značilo da ima povlašćenih i građana drugog reda.

– Svaki građanin Srbije, kao i strani državljanin i lice bez državljanstva koje je stalno nastanjeno ili privremeno boravi u Republici Srbiji, ima pravo na zdravstvenu zaštitu, u skladu sa zakonom, i dužnost da čuva i unapređuje svoje i zdravlje drugih građana, kao i uslove životne i radne sredine, zato Gradska opština Zemun zahteva od ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, državnih sekretara i pomoćnika da uvaže zahteve građana Zemuna – piše u urgenciji opštine.

Odmah nakon ovako oštre reakcije iz opštine Zemun, oglasilo se Ministarstvo zdravlja pismom upućenim predsedniku opštine Gavrilu Kovačeviću.

– Poštovani gospodine Kovačeviću, imajući u vidu dopis koji ste nam uputili, kao i činjenicu da su u međuvremenu obezbeđeni uslovi za nesmetano obavljanje delatnosti Službe hitne pomoći na lokaciji Jovana Brankovića 1, ambulanta „Batajnica“, obaveštavamo vas da će ova ambulanta nastaviti sa noćnim radom 1. februara 2023, od 19 časova.

Odmah nakon lepih vesti iz Ministarstva, oglasio se i predsednik opštine.

– Imajući razumevanja za potrebe građana Batajnice i okoline od petka smo urgirali i tražili način da se odluka Ministarstva zdravlja promeni, jer je veoma važno da svi naši građani, građani Zemuna imaju pravo na adekvatnu medicinsku pomoć.

U tom kontekstu vodimo borbu i radimo na projektu izgradnje nove ambulante u Batajnici i molimo Ministarstvo da odobri sredstva za projektovanje rekonstrukcije glavne zgrade Doma zdravlja Zemun i odeljenja u Starom uredu koja potražujemo već nekoliko godina – rekao je Kovačević.

Tagovi:

Pročitajte još: