Počela Mozzartova besplatna škola odbojke u Zemunu!

U zemlji svetskih i evropskih šampionki mnoge devojčice sanjaju da smečuju kao Tijana Bošković, dižu kao Maja Ognjenović, serviraju kao Brankica Mihajlović… Na desetine mladih nada napravilo je prvi korak ka ostvarenju snova, na Otvorenom času u Zemunu koji je označio početak Mozzartove Besplatne škole odbojke!

Nekadašnji kapiten ženske reprezentacije Vesna Čitaković Đurišić bila je specijalni gost i pomogla je u odabiru devojčica uzrasta od 8 do 11 godina koje će šest meseci dva puta nedeljno trenirati bez plaćanja članarine.

Mozzartov projekat besplatnih škola sporta podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a prethodno su krenule škole košarke u Nišu i rukometa u Aranđelovcu, kao i fudbala u Beogradu.

Sada su i devojčice koje žele da se oprobaju na mrežu dobile priliku da pokažu šta znaju pred trenerima Ivanom Steljićem, Ivanom Dinić i Olgom Erceg i pred legendarnim srednjim blokerom koji je nekad dizao publiku na noge smečevima, a sada sa istim žarom diže atmosferu gde god se pojavi, deli savete i motiviše male odbojkašice da daju sve od sebe na terenu.

 Mozzartov projekat Besplatnih škola sporta je sjajan. Danas je bilo veoma emotivno za mene, videla sam mnogo devojčica sa sjajem u očima koje su željne znanja i učenja. Nadam se da će ova ideja zaživeti i postati tradicionalna. U moje vreme nije bilo ni plaćanja članarina, ni privatnih škola sporta. Nastavnici fizičkog vaspitanja i učitelji su se trudili da deca provedu što više vremena napolju. Meni kao detetu sa sela je to bilo normalno. Mislim da školski sport ponovo treba da zaživi. Deca treba da se bave sportom, bez obzira da li će jednog dana biti reprezentativci ili ne. Sport je jako bitan, dete sa loptom postaje bolji čovek – istakla je Vesna Čitaković Đurišić.

Besplatna škola se realizuje u saradnji sa OK Budućnost 2020, a najbolje polaznice biće nagrađene odlaskom na kamp Play Volley koji vode zlatni momci naše odbojke Aleksandar Bata Atanasijević i Nikola Rosić.

– Osećam ponos, jer je ovo sve organizovano na vrhunskom nivou – istakao je trener Ivan Steljić. – Želimo da pokažemo roditeljima i javnosti da je i te kako moguće da se deca bave sportom bez plaćanja članarine. Odziv je bio sjajan, iako je u toku prolećni raspust.

Prisustvo Vesne je mnogo značilo deci, ona je legenda naše odbojke, a mladim nadama treba omogućiti da vide svoje idole. To je nešto što će ih u ovom uzrastu privući na odbojku, a posle je sve na nama trenerima, da ih zadržimo na terenu i napravimo nove šampione.

Blic

Tagovi:

Pročitajte još: