Pretraga
Close this search box.

Počinje velika rekonstrukcija hale Pinki u Zemunu: Raspisan tender za projektante

Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekta Sportskog centra Pinki u Zemunu. Vrednost posla procenjena je na 68 miliona dinara.

Tehnička dokumentacija obuhvata idejno rešenje (IDR) sa pribavljanjem lokacijskih uslova, idejni projekat (IDP) sa studijom opravdanosti sa pribavljanjem pozitivnog mišljenja revizione komisije Ministarstva građevinarstva i infrastrukture, projekat za građevinsku dozvolu (PZI) sa pribavljanjem građevinske dozvole, projekat za izvođenje (PZI) sa pribavljanjem saglasnosti MUP-a protivpožarne policije.

Prilikom projektovanja treba razmotriti mogućnost da se zadovolje standardi za održavanje različitih zvaničnih međunarodnih sportskih takmičenja (košarka, odbojka, rukomet, vaterpolo, itd …), uz konsultacije sa Sekretarijatom za sport.

Isprojektovati multifukcionalne prostorije koje bi omogućile nesmetano istovremeno obavljanje različitih aktivnosti.

U skladu sa Elaboratom o stanju krovne konstrukcije, potrebno je predvideti novi krovni pokrivač. Takođe, fasadne otvore obraditi novom stolarijom/bravarijom i zastakliti tako da spoljna stakla budu niskoemisiona.

Potrebno je i predvideti zamenu dva postojeća putničko-teretna lifta novim i razmotriti mogućnost za novi lift.

Rok za prijavu na tender je 3. jul, prenosi eKapija.

Kulturno sportski centar Pinki, inače, sagrađen je 1974. godine. Spratnosti je Po+NP+VP+3 i bruto površine oko 19.290 m2.

Zemunska hala Pinki vratila se pod okrilje Grada Beograda 2021. godine, a prošle godine je Opština Zemun je u Sekretarijatu za investicije pokrenula inicijativu da se rekonstruiše.

Objekat sadrži tri funkcionalne celine – prva celina je centralna sportska sala. Drugu celinu čine manje sale, komunikacije, poslovni prostori a treću celinu čini zatvoreni bazen.

Tagovi:

Pročitajte još: