Podignut optužni predlog protiv masera iz Batajnice, tužilaštvo traži osam i po godina zatvora za Kneževića

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Save Kneževića (23) i njegove majke Danijele (49), koji se sumnjiče za nadrilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od 8 i po godina zatvora i novčanu kanzu od 800.000 dinara, dok je za njegovu majku tražilo godinu dana kućnog zatvora, potvrđeno je Tanjugu.

Knežević, maser iz Batajnice, uhapšen je u maju pod sumnjom da se lažno predstavljao kao estetski hirurg i da je duže od godinu dana radio liposukciju, korekciju usana i brojne druge zdravstvene usluge iz oblasti estetske hirurgije u neregistrovanoj ordinaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama.

Za šta se sve terete

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana… nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

Na ovo rešenje tužilaštvo je uložilo žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Pritvor im je ukinut 17. juna, a bio je određen da ne bi mogli da utiču na svedoke.

Knežević i njegova majka su se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Euronews

Copyright Prinstcreen YouTube/Digitalci

Tagovi:

Pročitajte još: