Pretraga
Close this search box.

PODRŠKA ČEŠKOM NARODU: Nakon masakra u Pragu, oglasili su se i navijači Zemuna!

Kompletan svet se saoseća sa žrtvama krvavog pira u češkoj prestonici.

Početkom meseca maja 2023. godine, Srbija je bila zavijena u crno nakon dva nezapamćena krvava masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca.

Slična dešavanja dogodila su se u četvrtak u poslepodnevnim satima na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu tokom kojih je nastradalo 15 osoba, dok je njih 24 povređeno.

Od ranije je poznato da stanovništvo Češke Republike gaji prijateljske odnose sa srpskim narodom. Neretko su navijačke grupe širom ove srednjoevropske države isticale transparente sa natpisima „Kosovo je Srbija“, a usled svih nedavnih dešavanja u češkoj prestonici, oglasili su se i navijaču Zemuna, popularni „Taurunum bojsi“.

U saopštenju navijačke grupe stoji:

– Najmanje što možemo da uradimo je da na simboličan način odamo počast žrtvama masakra u Pragu i pružimo podršku češkom narodu, koji je istu pružio nebrojeno puta našem narodu i državi.Foto: FK Zemun

Podrška navijača Zemuna narodu Češke Republike

Da podsetimo, nakon nezapamćenog masakra koji je potresao ne samo Češku, već i kompletan svet, Vlada ove zemlje je subotu 23. decembra proglasila danom žalosti.

Tagovi:

Pročitajte još: