PODZEMNA GARAŽA KOD PINKIJA BIĆE GOTOVA KRAJEM 2023. GODINE

Trenutno se pribavljaju lokacijski uslovi, rekli su za naš list u „Parking servisu“, što znači da je tender uspešno sproveden i da su završeni idejno rešenje i idejni projekat.

Ostaje da se podnese zahtev za dobijanje lokacijskih uslova, pa posle ide izrada projekta za građevinsku dozvolu. Projekat izgradnje četiri podzemne garaže u prestonici pomeran je nekoliko puta, a prvo se započelo sa radovima na uređenju prostora ispred hale „Pinki“ u Zemunu, koji će postati savremeni parking. Grad je u avgustu prošle godine ponovo preuzeo upravljanje ovim sportskim zdanjem, koje je potpuno zapušteno. Kao prvi korak ka uređenju prostora pokrenuta je izgradnja parkirališta, koje će se nalaziti na platou ispred ulaza u objekat.

– U septembru 2022. godine počeli su pripremni radovi za izgradnju podzemne garaže ispod platoa hale „Pinki“ – kažu oni. – U toku su radovi na obezbeđenju temeljne jame, a izgradnja garaže trebalo bi da bude završena do kraja 2023. godine.

Nova garaža zauzimaće 5.407 kvadrata sa ulazom iz Ulice Gradski park i izlazom u Nemanjinoj (deo između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta). Takođe, planirana je i rekonstrukcija postojećih zelenih površina platoa, kao i popločavanje, na osnovu inicijalnog idejnog projekta arhitekte Ivana Antića iz 1974. godine.

Tagovi:

Pročitajte još: