Podzemna garaža u Zemunu prva u Beogradu posle 17 godina!

JKP „Parking servis“ je nedavno raspisao tender za izgradnju podzemne garaže ispod platoa Sportskog centra „Pinki“ u Zemunu, na površini od 5.407 kvadratnih metara, koji će imati jednu podzemnu etažu sa 150 parking mesta.

Pinki“ je, podsetimo prošle godine prešao u vlasništvo Grada, a kako je nedavno istakao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, s obzirom na tu činjenicu, biće moguće i ulaganje novca u rekonstrukciju ovog sportskog centra koji je jedan od najvažnijih u prestonici

Beograd je poslednji put izgradio podzemnu garažu pre 17 godina. Jasno vam je da za to vreme imamo mnogo više automobila na teritoriji grada. Svake godine registrujemo novih četiri hiljade automobila mesečno, što je na godišnjem nivou oko 50 hiljada automobila. Bez obzira u kom delu grada živite, sve više je automobila, a sve manje parking mesta. U situaciji smo da već imamo 1,7 automobila po porodici, što govori o potrebi da se grade javne garaže“, istakao je Vesić.

On je ovom prilikom istakao i da će se u narednih nekoliko nedelja objaviti tender za izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici.

Time ćemo konačno rešiti dolazak turističkih autobusa do Hrama Svetog Save. Garaža će imati 150 parking mesta zato što ovde nismo mogli da radimo više od jedne etaže, budući da je Zemun poznat po tome da ima visoke podzemne vode, a i blizu je Dunava“, naveo je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će nova parking mesta biti važna za, pre svega, one koji dolaze u SC „Pinki“, a blizu je i nedavno rekonstruisana gimnazija, kao i OŠ „Svetozar Miletić“.

„Tu su i Komanda ratnog vazduhoplovstva i bolnica u blizini. Uredićemo ispred i plato koji će imati mnogo više zelenila. Ovo je samo jedna od garaža koju ćemo izgraditi u narednom periodu“, objasnio je Vesić.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: