Policija se dala u poteru: Taksista iz Zemuna hteo da odveze dvoje dece u suprotnom smeru

Prava drama odigrala se sinoć u naselju Ledine nakon što je policija dobila dojavu da je vozač jednog taksi udruženja, koji je prethodno pokupio dvoje dece kako bi ih prevezao u igraonicu na rođendan, skrenuo sa rute i skoro sat vremena ih vozio unaokolo!

Prema nezvaničnim saznanjima Informera devojčica (15) pozvala je taksi sinoć oko 19:45 i naručila vožnju od „A“ bloka na Novom Beogradu do jedne igraonice u Dobanovačkoj ulici u Zemunu.

– Ubrzo je taksista došao na njihovu adresu, a devojčica je zajedno sa drugom (14) ušla u automobil i ponovila taksisti adresu na koju treba da ih odveze, udaljenu svega desetak minuta vožnje – kaže izvor iz istrage.

Nakon pola sata, priča sagovornik Informera, majka devojčice ju je pozvala da pita kakva je atmosfera na rođendanu, a onda se šokirala kada joj je ona rekla da su još uvek u taksi-vozilu i da ih taksista vozi ka aerodromu.

– Uplašena majka odmah je pozvala policiju i prijavila ceo slučaj. Do detalja je objasnila gde je taksista trebalo da odveze decu i da umesto u Zemun, decu vozi u pravcu aerodroma u Surčinu – dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima policija se odmah dala u poteru za automobilom „reno megan“ i ubrzo ga zaustavila u Surčinskoj ulici u naselju Ledine.

– Dvoje dece je odmah predato majci, a taksista (29) je saslušan. On je izjavio da je iz nepoznatog razloga skrenuo sa rute kretanja i da se izgubio u gradu. Navodno je promašio nekoliko ulica prilikom vožnje do Zemuna i prema njegovoj priči, sve vreme je pokušavao da odveze dvoje dece na zadatu lokaciju – objašnjava izvor iz istrage.

Prema saznanjima Informera policija i tužilaštvo još uvek utvrđuju da li u postupcima taksiste ima elemenata nekog krivičnog dela.

 

Tagovi:

Pročitajte još: