POLOMLJEN NOS UČENIKU U TUČNJAVI U ZEMUNU!

JOŠ jedno vršnjačko nasilje dogodilo se pre dva dana u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu, kada je pretučen tinejdžer N. R. (16)! On je tom prilikom zadobio teške telesne povrede pošto mu je polomljen nos, pa je prevezen u Institut za majku i dete na dalje zbrinjavanje.

Kako su za „Večernje novosti“ rekli u policiji, poziv da je došlo do incidenta u ovoj školi dobili su u četvrtak oko 17.30. Patrola se odmah uputila u Saobraćajno-tehničku školu, a tinejdžer je već bio u bolnici. Incident se dogodio u holu objekta, kada je škola bila puna učenika. U MUP ističu da je operativni rad u toku, a u utvrđivanju činjenica pomoći će im i snimci sa nadzornih kamera.

– Pretučeni učenik došao je kod mene u četvrtak oko 14.15 i prijavio da je povređen – rekaoje Goran Cvijanić, pomoćnik direktora Saobraćajne škole medijima. – Prepoznao je učenika koji ga je povredio, opisao mi ukratko šta se desilo. Pozvao sam i učenika Đ. Š. koji ga ja napao. Obojica su bili kod mene u kancelariji, dobio sam dve različite priče i nakon toga insistirao sam da pozovu roditelje, što su i uradili. Posle toga sam konsultovao kolege koje predaju fizičko vaspitanje da vide o kakvoj je povredi reč.

Koleginice su rekle da postoji ozbiljnija povreda nosa. Poslao sam i jednog i drugog u učionicu dok ne dođu roditelji.

Pokušao sam da ga nađem, ali je već otišao kući, pa su obaveštene odeljenske starešine. Nakon petog časa, razredna Đ. Š. je rekla da je u kontaktu sa njegovim roditeljima i da oni u petak imaju slavu, zbog čega neće doći. Sada sledi oglašavanje školske uprave o incidentu, prikupljanje izjava i po potrebi još nekih učenika koji su bili svedoci, a nakon toga će se sastati Tim za borbu protiv nasilja i preporučiti mere.

S obzirom na to da je u pitanju treći nivo nasilja, obavezan je vaspitni rad, a moguće je i isključenje učenika iz škole.

IZBOLI SE NOŽEVIMA

U dvorištu Saobraćajno-tehničke škole, 14. decembra prošle godine, dvojica mladića izbodena su nožem. Jedan od njih tada je isečen po grudima, a njihovi drugovi su nakon napada pozvali Hitnu pomoć. Momci su sanitetom prevezeni u KBC „Beožanijska kosa“ na dalje zbrinjavanje.

Tagovi:

Pročitajte još: