POMEN BRANKU PEŠIĆU U ZEMUNU

Povodom 37 godina od smrti Branka Pešića, na Zemunskom groblju okupili su se članovi porodice, prijatelji, predstavnici Opštine Zemun, Grada Beograda, političkih partija, SUBNORA Zemun, građani i poštovaoci dela nekadašnjeg predsednika zemunske Opštine i gradonačelnika Beograda.

Vence na grob položili su zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak i član Veća Ivan Morić, kao i predsednik Skuštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i odali poštu omiljenom sugrađaninu, Zemuncu i Beograđaninu, revolucionaru, političaru i graditelju srpske prestonice.

”Kao predsednik Opštine Brano Pešić je ostavio neizbrisiv trag u infrastrukturi i objektima, i dao nam zadatak da ga pratimo i ponovimo barem deo dostignuća koje je on uradio. Ovim činom odajemo mu poštu, i kao heroju Drugog svetskog rata, junaku koji je učestvovao u oslobađanju i obnovi zemlje”, rekao je zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak.

Pešić je bio na čelu Opštine Zemun od 1955. do 1958. godine, a kormilom Beograda je upravljao u periodu od 1965. do 1974.

Tagovi:

Pročitajte još: