POMEN PALIM BORCIMA U RATOVIMA 1990 – 1999. GODINE

I ove jeseni 26. septembra pred spomenikom poginulim borcima u oružanim sukobima na tlu bivše Jugoslavije vođenim od 1990. do 1999. godine održan je tridesetogodišnji pomen i položeni su venci u znak najdubljeg poštovanja i večnog sećanja. U ime Gradske opštine Zemun pomenu su prisustvovali članovi Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović i Stanislav Glumac, koji su položili venac na spomenik i odali poštu herojima slobode.

Cveće i vence položila je rodbina poginulih, njihovi preživeli saborci, predstavnci boračkih i udruženja ratnih invalida i veterana, Vojske Srbije i Policije, političkih stranaka, društvenih i privrednih organizacija. Ove godine je venac u ime SK ”Partizan” položio proslavljeni reprezentativac, golman Ivica Kralj.

”Doprinos naših 45 saboraca, čija su imena zlatnim slovima uklesana u spomen ploču, svedoči da se Zemun nikada nije oglušio o zov za odbranu slobode”, istakao je u svom obraćanju prisutnima Živan Nešić, predsednik Opštinskog odbora Udruženja boraca rata 1990-1999. godine.

Udruženje je 2008. godine u parku u Kosovskoj ulici podiglo crni mermerni monument sa porukom ”Oni su pali nepobeđeni”.

Tagovi:

Pročitajte još: