PONOS ZEMUNA: Nadica Božanić donela bronzu u Zemun

Reprezentativke Srbije u tekvondou dobro su počele takmičarsku sezonu u 2023. godini osvajanjem tri bronzane medalje na Prezident kupu u Istanbulu, prvom velikom takmičenju u ovoj godini.

Reprezentacija Srbije je uz medalje u tri kategorije osvijila i značajne bodove za olimpijske rang-liste.

U kategoriji do 49 kilograma bronzanu medalju osvojila je Tijana Bogdanović, u kategoriji do 67 Aleksandra Perišić bila je treća, a sa bronzom se, u kategoriji do 73 kilograma, vraća i svetska šampionka Nadica Božanić.

„Ovo je tek prvi turnir u godini i moram da budem zadovoljan prikazanim. Bronzane medalje donose izuzetno važne poene koji se ne mogu nadoknaditi na drugim turnirima. Već za nekoliko dana očekuje nas Otvoreno prvenstvo Turske i novi izazovi“ rekao je Dragan Jović, trener tekvondo Galeb i reprezentacije Srbije.

Prezident kup u Istanbulu okupio je vrhunske takmičarke i takmičare a, pored borbi za medalje, donosio je i značajne bodove za olimpijske rang-liste koje su ove godine najvažnije.

Drugo takmičenje u najvećem gradu Turske zakazano je za sledeći vikend, u seniorskoj konkurenciji borbe su na programu 10. i 11. februara.

Tagovi:

Pročitajte još: