Ponovo kreću koncerti u klubu „Fest“ u Zemunu

Nakon zaista velike pauze, koncertna sezona se konačno nastavlja u Beogradu, tako da su poznati klubovi Fest u Zemunu i BitefArtCafe na Kalemegdanu otvorili širom vrata za nastupe rok i pop muzičara Srbije i regiona, prema podacima Tanjuga.

Pod otvorenim nebom tokom juna meseca publika može gledati veterane – braću Dragija i Žiku Jelića iz YU grupe, muzičara alternativne rok scene Nikolu Vranjkovića, fank hip hop bend Zemlja Gruva, hrvatsku pop divu Ninu Badrić i rok sastav Negative.

Kultni rok klub Fest, koji je prošle godine tokom pandemije prvi put u svojoj istoriji otvorio Letnju baštu, na tom prostoru je započeo održavanje nastupa grupa koje sviraju obrade, tako da ljubitelji mogu u subotu slušati bend Gift kao “Depeche Mode tribute”, a zatim “Metallica tribute” 11. juna, kao i EKV Tribute 18. juna

Kao i prošlog leta, tako će i sada 19. juna svirati Nikola Vranjković, čiji koncerti traju barem tri sata, i uvek uspeva da oduševi svoju mnogobrojnu publiku.

Tokom pandemije, Vranjković je svirao i na Arsenal festu u Kragujevcu, kao onlajn koncert bez publike, a imao je i nastup prvi put u navedenom klubu BitefArtCafe.

Za sada nije objavio nove pesme ili studijski album za vreme epidemije, ali se publici predstavio sa trostrukim “live” izdanjem „Biološki minimum“ (Multimedia Music 2020), kao snimak sa uspešnog, poslednjeg maratonskog koncerta od četiri sata u Kombank Dvorani, decembra 2019.

Kultni beogradski rok autor, pesnik, producent, gitarista, pevač i kompozitor, lider bivšeg alternativnog benda “Block Out” na koncertima obično na set listi predstavlja karijeru tog sastava uz kompozicije sa svojih samostalnih albuma “Za ovde ili za poneti” (2001), “Bremeplov” (2014) i “Veronautika” (2017).

Na otvaranju nove sezone u bašti kluba Fest nastupiće 25. juna i neobičan sastav “Zemlja gruva”, koji su imali dva rasprodata koncerta u ovom prostoru, ali u zatvorenom, malo pre izbijanja pandemije (januar i februar 2020).

Beogradski bend je prepoznatljiv po specifičnom zvuku i duvačkoj sekciji, a muzički žanr im je fuzija pravaca – od hip hopa, fanka do “afrobeat”-a, često su prisutni na koncertima u prestonici.

Nastupali su na skoro svim relevantnim festivalima u regionu i kao predgrupa velikim svetskim zvezdama – Si Lo Grin, bend „Nouvelle Vague“ i pokojne Ejmi Vajnhaus.

Jedan od najvećih i najdugovečnijih rok bendova ikada sa ovih prostora Yu Grupa prirediće novi koncert već sledeće veče 26. juna i time se vraćaju u Fest gde su nastupili i prošlog leta.

Braća Jelić kao već iskusni i uvaženi muzičari 1970. godine osnovali su Yu grupu, i narednih pola veka, kroz 12 albuma, mnogo uspešnih koncerata i na desetine vanvremenskih hitova, dokazali svoju veličinu i svoje zasluženo mesto na vrhu domaće rok scene.

RTV

Tagovi:

Pročitajte još: