Poreska intervenisala širom Zemuna

Poreska uprava saopštila je danas da – od 266 sprovedenih kontrola, koje su podrazumevale obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod – u 193 slučaja kontrole nisu primećene nepravilnosti, dok u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja.

Utvrđene su brojne nepravilnosti prilikom kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji Srbije, pri čemu je težište bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama, muzičkim manifestacijama, kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu. U sedam slučajeva, utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga.

Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune. U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Tagovi:

Pročitajte još: