Pošte Srbije podržale Kriminalističko-policijski univerzitet u Zemunu

Pošta Srbije podržala je projekat Kriminalističko-policijskog univerziteta u Zemunu, na istraživanju arhivske građe i pripremi monografije o istoriji srpske policije, povodom obeležavanja stogodišnjice policijskog obrazovanja u Srbiji, saopšteno je danas iz tog Javnog preduzeća.Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i rektor Univerziteta Zoran Đurđević, potpisali su ugovor o podršci Pošte ovom projektu.

„Pošta Srbije svoju društveno-odgovornu ulogu aktivno preuzima i na polju podrške razvoju visokoškolskog obrazovanja i naučno-istraživačkog rada, a plan nam je i da saradnju proširimo na svim poljima od obostranog interesa“, rekao je Đorđević.

On je istakao i drugi, za Poštu važan segment intenzivne saradnje sa policijskim profesionalcima – zajednički rad na tome da poslovnice pošte budu bezbednije.

„Zahvaljujući toj saradnji, pripadnici policije uspešno i brzo rešavaju slučajeve razbojništava u poštama, dok su naši službenici i korisnici mnogo sigurniji“, naveo je Đorđević.

Nakon potpisivanja ugovora, rektor je upoznao Đorđevića sa radom i budućim projektima ove visokoškolske ustanove i izrazio zahvalnost Pošti Srbije na podršci u izradi monografije kojom će Kriminalističko-policijski univerzitet obeležiti važan jubilej.

(Beta, 10.25.2021)

Tagovi:

Pročitajte još: