Pretraga
Close this search box.

Potpisan ugovor za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih lica iz Zemuna

Na Svetski dan izbeglica, 20. juna, u Palati Srbija svečano su potpisani ugovori u skladu sa javnim pozivima koje je Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao u proteklom periodu, sa predstavnicima 55 gradova i opština Srbije i gradskih opština grada Beograda.

U ime Gradske opštine Zemun ugovore je potpisao član Veća i predsednik Saveta za migracije Boško Radovanović.

Ugovore su uručivali komesarka Komesarijata za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljnih lica Srbija je izdvojila oko 419 miliona dinara, za oko 300 porodica, istakla je Stanisavljević na svečanoj dodeli ugovora, apelujući na opštine da sprovedu javne pozive za dodelu pomoći.

Gradska opština Zemun učestvovala je na Javnom pozivu Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, koji se odnosi na poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih lica dodelom pomoći u građevinskom materijalu i opremi, i kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Ugovor o saradnji za pet građevinskih paketa pomoći i po jednu seosku okućnicu za izbeglice i interno raseljene je na 8.270.000 dinara od Komesarijata, dok je Gradska opština Zemun obezbedila sa svoje strane 1.030.000 hiljada dinara, ili ukupno 9.300.000 hiljada dinara, što je najveći iznos do sada za ove namene.

Tagovi:

Pročitajte još: