Potraga za ubicom Šuše iz Zemuna traje 20 dana: Upucao ga, devojka mu navodno pomogla da pobegne

Danijela Z. je navodno pomogla ubici da pobegne preko granice, a veruje se da se on krije u Bosni ili Crnoj Gori

Milan Šuša (39) ubijen je 17. februara u Zemunu, odmah nakon izlaska iz zatvora, a potraga za njegovim likvidatorom i dalje traje. Inače, uhapšeni su Branko S. (34) iz Pančeva, kao i Danijela Z. (28) iz Kruševca koja se sumnjiči da je pomogla izvršiocima. Danijela Z. je navodno pomogla ubici da pobegne preko granice, a veruje se da se on krije u Bosni ili Crnoj Gori. Podsetimo, prema navodima iz istrage, Branko S. i osoba za kojom se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rent-a-kar agenciji iznajmili vozilo marke “Škoda” koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara. Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi M.Š. i parkirao automobil na mestu pogodnom da uoči Šušu kada izađe iz svoje kuće.

Pošto je uočio da Šuša oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom krenuo ka kući.

On je trčećim korakom prišao Milanu koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u njega, u glavu i telo, usled čega je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mesta udaljili na različite strane.

Branku S. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Danijeli Z. pritvor je određen da ne bi uticala na svedoke, odnosno osumnjičenog koji se nalazi u bekstvu.

Branko S., koji se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Danijela Z. na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

Tagovi:

Pročitajte još: