POVERENIŠTVO U ZEMUNU BRINE O NAJUGROŽENIJIMA

U susret Međunarodnom danu migranata Zemunsko povereništvo za zbrinjavanje izbeglih i prognanih lica je u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, Danskim savetom i lokalnim Savetom za migracije Gradske opštine Zemun realizovalo brojne projekte od životnog značaja za najugroženiju populaciju: izbeglice, interno raseljena lica i migrante iz ratom zahvaćenih zemalja, među kojima i Ukrajine.

Na osnovu javnih konkursa podeljen je građevinski materijal za izbeglice za 2020. i 2021. godinu, ukupno 13 paketa.

Na osnovu javnog poziva za dodelu seoske kuće sa okućnicom i građevinskog materijala za adaptaciju za izbeglice, dodeljen je jedan paket.

Jednoj izbegličkoj porodici isplaćena je jednokratna novčana pomoć po osnovu Regionalnog stambenog programa RHP 2 za ugradnju građevinskog materijala.

U skladu sa mogućnostima isplaćene su dve jednokratne novčane pomoći za izbeglice, četiri za interno raseljene i refundirani troškovi za sahranu.

Izbeglicama iz ratom zahvaćene Ukrajine deljeni su humanitarni paketi hrane, higijene, školski pribor i dečji dodaci, kao i jednokratne novčane pomoći za kupovinu lekova.

Tagovi:

Pročitajte još: