Ponovo odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u Novom Sadu!

Suđenje Đorđu Markovu (29) iz Zemuna, koje je trebalo da bude nastavljeno nije održano jer je izostao jedan porotnik, a naredno ročište je zakazano za 17. februar.

Prethodno je u januaru bio odložen pretres zbog bolesti sudije, dok je glavni pretres u novembru prekinut zbog dojave da je na drugom spratu novosadske Palate pravde postavljena bomba. Tada je okrivljeni izjavio da je razumeo optužnicu, a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

– Ja, u potpunosti, priznajem delo koje mi se optužnicom stavlja na teret – rekao je tada Markov, koji je iznoseći svoju odbranu rekao da je pre hapšenja živeo sa roditeljima u Zemunu koji su ga izdržavali.

On je rekao da je studirao Pravni fakultet u Beogradu i da su mu roditelji uplatili obnovu godine, ali mu nije išlo pa je počeo da radi kao dostavljač.

Ovaj posao mi je bio naporan, pa sam prestao da radim. U periodu dok sam bio nezaposlen, pozajmio sam 50.000 dinara od jednog poznanika iz kraja, čije ime ne smem da kažem jer je reč o opasnom kriminalcu, te se plašim za svoju bezbednost. Iako je rekao da ne moram da žurim sa vraćanjem duga, početkom aprila je tražio da mu hitno vratim pozajmicu, a pošto nisam bio u prilici da to učinim, predložio mi je da donesem jedan paket iz Novog Sada i da ne moram da vratim dug – ispričao je Markov i dodao da mu taj poznanik nije rekao o čemu je reč.

U Novi Sad je došao zajedno s tim poznanikom koji mu je objasnio da se paket nalazi u svetlarniku lifta, te je on otišao u zgradu po paket, a poznanik je ostao da ga čeka u kolima.

– Otišao sam u zgradu, uzeo paket, a po izlasku me je uhapsila policija – rekao je Markov i dodao da mu je paket bio sumnjiv i da je pomislio da je u njemu droga ili eksploziv.

Podsetimo, Đorđe Markov se sumnjiči da je 5. aprila u Novom Sadu, u Ulici Ilije Birčanina kod kućnog broja 13, neovlašćeno nosio minsko-eksplozivna sredstva, i to napravu velike razorne moći s daljinskim aktiviranjem.

Njemu su lisice na ruke stavljene na Detelinari, u blizini zgrade u kojoj živi penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije, u nekoliko navrata, bio meta napada, a za kojim je raspisana međunarodna poternica, zbog sumnje da je, zajedno sa Danijelom J., koji se nalazi u pritvoru nakon što se u međuvremenu predao, 2. septembra prošle godine, izvršili ubistvo MMA borca, Uroša tefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (48).

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: