POVRATAK NA STAZE SLAVE: Zemun HITA ka PRVOJ ligi

FK Zemun je jedan od klubova sa najvećom tradicijom u Srbiji, ali su zbog mnogobrojnih problema trenutno su u Srpskoj ligi. Ipak, dolaskom na čelo kluba predsednika opštine Zemun, Gavrila Kovačevića, stvari su krenule uzlaznom putanjom.

Zemun je prošle godine bio 17. u Prvoj ligi i ispali su u treći rang takmičenja. Sada su prvi u Srpskoj ligi Beograd, gde vode veliku bitku sa OFK Beogradom, Radničkim (NBG) i BASK-om za promociju u viši rang. Još da nije bilo neočekivanog kiksa na svom terenu protiv Studentskog grada sada bi imali i osetniju prednost u odnosi na svoje rivale.

Zemun je postao dobro ogranizovan klub, stvari funkcionišu mnogo bolje i prelazak u viši rang je sada realan. Naravno, želja je povratak na mesto gde ih svi očekuju, a to je Superliga i novi dueli sa Zvezdom i Partizanom.

Skinuto je 13 suspenzija disciplinske komisije FSS zbog ranijih ne izmirenih obaveza prema igračima kao i četiri tužbe koje su stigle od strane FIFA zbog istih razloga. Nova uprava obezbedila je da konačno posle četiri prelazna roka zabrane dovođenja igrača u klub dođe 40 fudbalera u svim kategorijama.

 

Tagovi:

Pročitajte još: