Pozivaju se stanovnici Zemuna na četvrtu sezonu ciklusa „Muzikom kroz muzej“

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art” pozivaju u četvrtak, 8. februara, u 20 časova na koncert kamernog ansambla „Duo 95”, sedmi koncert u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, kojim se ciklus nastavlja u 2024. godini. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Kamerni ansambl „Duo 95”, koji čine violinistkinja Kristina Bulat i pijanista Ivan Radosavljević, izvešće nesvakidašnji program kineske klasične muzike. Pored poznatog i u Kini veoma popularnog violinskog koncerta „Leptiri ljubavnici”, na programu su kompozicije „Prolećni festival” i „Pastirska pesma”. Takođe, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/858-1296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara. Podsećaju da su u Istorijskom muzeju Srbije prezentovane izložba „Čekajući stalnu postavku” i njen tematski dodatak, gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke pod nazivom „Orao, lav i krin – Heraldika srednjovekovnih srpskih zemalja”, koje zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova)

Tagovi:

Pročitajte još: