Pretraga
Close this search box.

POZIVAMO DECU I MLADE IZ ZEMUNA NA FESTIVAL VIDEO-KLIPA

Dečji kulturni centar Beograd raspisao je konkurs za deveti po redu Festival dečjeg video-klipa KIDIKEM u kojem se pozivaju deca i mladi, uzrasta od devet do 16 godina, da učestvuju sa svojim autorskim filmovima kratke forme, video-klipovima. Film treba da traje do tri minuta i može biti snimljen mobilnim telefonom, kamerom ili foto-aparatom. Rok za prijavu na konkurs je 12. februar, a projekcija nagrađenih filmova i dodela nagrada biće održana 9. marta u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8.

– Tema ovogodišnjeg festivala je „Hokus fokus”. Stvorite čaroliju i magiju pokretnih slika pomoću video-klipa. Prikažite vaš svet fantazije i magije. Koncentrišite se na objekat vašeg snimanja, udahnite duboko i izgovorite čarobne reči: „Hokus fokus preparandus”. Dopustite da i vama pobegne zec iz šešira samo da biste mogli da ga pratite do zečje rupe. Posle sve ide samo od sebe. A ako ne verujete da je zec u šeširu, onda ništa, sve je uzalud zato što ste već odrasli – poručila je budućim učesnicima Marija Milanović Lazarevski, urednica festivala.

Cilj je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video-zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Autore najbolje plasiranih video-klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su gran-pri festivala – „Zlatni kadar”, pet specijalnih nagrada (za najbolju režiju, scenario, montažu, glumu i animaciju) i medalja za najgledaniji video-klip na Jutjub kanalu DKCB-a. Među nagradama je i ciklus radionica video-produkcije Edukativnog centra „Fibonacci” i „Logiscool” internacionalne škole digitalnih veština i programiranja na kojima će, pored teorijskih i praktičnih vežbi snimanja, montaže i postprodukcije, nagrađeni učiti o bezbednosti na internetu, te imati priliku da steknu uvid u osnovne koncepte programiranja.

Propozicije festivala su na sajtu www.dkcb.rs, a sve informacije mogu se dobiti posredstvom imejla kidikem@dkcb.rs.

Elektronska prijava učešća na festivalu može se popuniti na

https://forms.gle/GTP4CgdaHKe3seyt7

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: