Poznate ekipe iz Zemuna koje idu na takmičenje „BRZINOM DO ZVEZDA“

Takmičenje u trčanju na 40 metara za učenike trećih i četvrtih razreda zemunskih  osnovnih škola, uz poštovanje svih preventivnih mera u borbi protiv širenja pandemije kovida 19, održano je 9. aprila na Gradskom stadionu u Zemunu.

Kapiten osmočlane ženske zemunske ekipe za gradsko takmičenje u junu je Lara Kramberger, kojoj je uručena medalja i plaketa, a muške Aleksa Žunić, takođe nagrađen odličjem.

U ime pokrovitelja, Gradske opštine Zemun, koji je omogućio nastup mladih Zemunaca u sedmom ciklusu sportske manifestacije ”Brzinom do zvezda”, takmičenje je pratio član Opštinskog veća Dragan Matijević.

Matijeviću je zahvalnicu u ime Atletskog saveza Srbije uručio proslavljeni atletičar, svetski i evropski as Emir Bekrić.

Takmičenje je pratio i sportski direktor Beogradske asocijacije za školski sport Momčilo Stanojković.

Zemun je u projektu ”Brzinom do zvezda” učestvovao u pet ciklusa: 2007, 2008. i 2009, a posle decenije pauze i 2019. godine. U 2020. nisu postojali uslovi za njegovu realizaciju zbog pandemije kovida 19.

Dobro osmišljenim pripremama od početka marta 2021. godine sprovedene su obuke, kampovi i treninzi malih atletičara, jer je smisao projekta ”Brzinom do zvezda” omasovljenje dečjeg sporta, podrška zdravim stilovima života i razvoju bazičnog sporta, atletike.

Nosilac projekta Omladinski sportski savez Zemuna štampao je prigodni informator i plakat, koji su podeljeni svim školama učesnicama.

Povratak Zemuna među 40 gradova takmičara i u 500 škola učesnica, među kojima su bile i gotovo sve zemunske osmoletke 2019. godine nagrađen je Zlatnom plaketom koju je Omladinskom sportskom savezu Zemuna i AK Mladost kao organizatorima opštinskog takmičenja ”Brzinom do zvezda” dodelio Srpski atletski savez, dok je Andrej Nikolić, učenik OŠ ”Lazar Savatić” bio sveukupni pobednik 6. ciklusa ove ugledne sportske manifestacije.

Tagovi:

Pročitajte još: