Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević najavio nove projekte

Jedan od najznačajnijih projekata u Zemunu, koji će trajati narednih 300 dana jeste sveobuhvatna rekonstrukcija Glavne ulice. Tim povodom, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je zonu najprometnije zemunske ulice u kojoj će biti realizovana prva faza radova, a putari se već očekuju danas da obeleže saobraćajna preusmerenja na potezu od ulice Stevana Markovića do Davidovićeve ulice.

”Posle nekoliko godina prikupljanja dokumentacije, konačno smo došli do realizacije ovog veoma složenog projekta. Radiće se kolovoz, trotoari, elektroinstalacije, kao i kompletna vodovodna i kanalizaciona infrastruktura. Naši sugrađani znaju da su u pojedinim delovima ulice dešavalo da pucaju dotrajale vodovodne cevi što je iziskivalo česte intervencije, tako da je rekonstrukcija neophodna. Biće postavljene i kamene ploče sa trasom za korišćenje slabovidih lica. Ukratko, radovi će biti izvođeni punom širinom – od objekta do objekta kako bi ova ulica koja je živi spomenik trajanja Zemuna sinula novim sjajem”, rekao je predsednik Kovačević.

Budući da će se radovi realizovati u tri faze, nadležni će svakodnevno pratiti u kojim delovima Zemuna se prave najveće gužve kako bi ih sveli na najmanju moguću meru. Sugrađani koji dolaze u Zemun iz pravca Batajnice i Novog Sada ili svoj put nastavljaju ka centru Beograda moći će da koriste Novosadski auto-put, Auto-put E-75 ka mostu Gazela i sve alternativne pravce preko Novog Beograda, a javni gradski prevoz će koristiti privremene alternativne trase.

Još jedan veliki projekat je u toku, a to su radovi na izgradnji garaže kod hale Pinki koji se odvijaju po planu. Prva vozila će ovde moći da se parkiraju krajem godine.

Takođe, Opština je u Sekretarijatu za investicije pokrenula inicijativu da se rekonstruiše hala Pinki. Kako kaže predsednik Kovačević, to ima svoje predfaze, počev od izrade vizibiliti studije, preko idejnog projekta i prikupljanja lokacijskih uslova.

U centralnoj zoni Zemuna pored rekonstrukcije i revitalizacije saobraćajne infrastrukture, projektom izgradnje kanalizacione mreže u starom jezgru, koji obuhvata više od 30 ulice, kompletno će biti obnovljena mreže za odvod otpadnih voda.

Tagovi:

Pročitajte još: