PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN GAVRILO KOVAČEVIĆ OBIŠAO NASELJE EKONOMIJA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima, članovima Veća Đorđem Dukićem i Boškom Radovanovićem obišao je 5. oktobra naselje Ekonomija kod Batajnice i razgovarao sa građanima o tekućim komunalnim problemima.

Priključivanje domaćinstava na regularni sistem vodosnabdevanja i održavanja JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” i potpisivanje Ugovora o uređenju ovog naselja se bliži kraju, tako da građani neće više  koristiti tehničku vodu iz zajedničkog bunara. Zalaganjem predsednika Gradske opštine Zemun otklonjene su sve pravne smetnje u vezi sa legalizacijom pojedinih domaćinstava, kojima će sada pijaća voda biti dostupna.

Svi građani koji će se priključiti na vodovodnu mrežu ugovorom su se, između ostalog, obavezali da će najkasnije na dan priključenja o svom trošku blokirati kontakt između vode iz gradskog vodovoda i bunarske vode, čime će trajno biti onemogućeno korišćene vode koja po parametrima Gradskog zavoda za javno zdravlje nije za piće.

U toku obilaska naselja bilo je reči i o rešavanju hroničnog problema sa kanalizacijom, jer se fekalne pumpe često kvare. Predsednik Kovačević je rekao prisutnim žiteljima ovog naselja da će urgirati kod nadležnih u JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” da se što pre otkloni kvar.  

Tagovi:

Pročitajte još: