Pretraga
Close this search box.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević: Batajnica dobija novu ambulantu od 4.000 kvadrata

On je naveo da je zahtev podnet juče i da građevinsku dozvolu očekuje do petka ili toku sledeće nedelje, posle praznika

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je danas da je ta opština podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju ambulante u Batajnici, površine 3.960 bruto kvadrata. On je naveo da je zahtev podnet juče i da građevinsku dozvolu očekuje do petka ili toku sledeće nedelje, posle praznika. „To je jedna od stvari koja zaista trebaju žiteljima Batajnice. Oni su do sada zdravstvene preglede obavljali u nekih 400 kvadrata, koje nisu ni uslovne.

Uspeli smo, u međuvremenu, da pribavimo i jedan ultrazvučni aparat. S obzirom na to da smo aplicirali i kod Ministarstva za javna ulaganja, očekujemo izbor izvođača i da konačno krenu radovi“, rekao je Kovačević Tanjugu.

On je dodao da je opština poslednjih nekoliko godina pokrenula talas investicija prema naselju Batajnica, gde je urađena kovid bolnica, a zatim i otvorena petlja koja je značajno rasteretila saobraćaj.

Takođe, dodao je, urađena je obilaznica oko intermodalnog terminala, a sam intermodalni terminal sada dalje treba da se razvije.

„Oko izgradnje logističkog centra uradili smo nadvožnjak, u kojem smo imali dosta problema. Uspeli smo i nije kasnilo pokretanje brze pruge Beograd-Novi Sad zbog njega. S druge strane, urađen je deo brze pruge kroz Zemun, između ostalog i stanična zgrada u Batajnici, i kompletna rekonstrukcija osnovne škole Mitraljeta u Batajnici“, naveo je Kovačević.

Dodaje da Batajnica, kao i ceo Zemun, ima nedostatak grobnih mesta.

„Privodimo kraju administrativni deo i ja očekujem da čemo već u februaru dobiti dozvolu za izgradnju novog groblja u Batajnici. A onda s druge strane započeli smo i proširenje groblja u Grmovcima, tako da te tekuće komunalne stvari rešavamo“, rekao je predsednik opštine Zemun.

On je istakao da su Busije naselje u Zemunu koje se u poslednje vreme intenzivno naseljava i sa možda i najvećim prilivom stanovništva, tako da će se potruditi da izgrade dečji vrtić i u Busijama.

„Mi smo aplicirali kod Direkcije za građevinsko zemljište sa sedam lokacija, posebno u tim perifernim delovima, pošto imamo ozbiljnih problema sa kapacitetima za dečje vrtiće. Direkcija se obavezala da krene u ekspropriaciju zemljišta kako bi mogli da krenemo jedan po jedan objekat da projektujemo. Jedan sigurno u Batajnici, drugiu Busijama, ali isto tako i u ostalim perifernim naseljima“, naveo je Kovačević.

Dodao je da će, što je posebno za mlade ljude u Busijama, tamo raditi i jedan sportski centar i još jedan fudbalski teren, iako tamo već postoji mali fudbalski klub.

Tagovi:

Pročitajte još: