PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN KOVAČEVIĆ OBIŠAO PROSTOR NOVE ”ART ZONE ZEMUN”

Gradska opština Zemun dobila je novu stalnu manifestaciju iz oblasti kulture pod nazivom ”Art zona Zemun”. Tim povodom, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je Umetničku galeriju ”Stara kapetanija” i u razgovoru sa građanima izneo planove koji će umnogome obogatiti kulturnu ponudu Zemuna.

”Cilj pokretanja jedanaeste stalne manifestacije u okviru programa Gradske opštine Zemun jeste da spasimo ovu galeriju kako ne bi bila prepuštena sama sebi. Ova galerija je u svom višedecenijskom radu, kroz godišnje programe bila promoter likovnog stvaralaštva najvišeg umetničkog nivoa. Tako će biti i nadalje. Nova manifestacija će omogućiti mladim, neafirmisanim umetnicima da imaju prostor gde da izlažu svoje radove, a ljubitelji likovne umetnosti će uživati u novim izložbama. Pomoći ćemo da ovo bude reprezentativan prostor da turisti koji dođu na naš Kej imaju šta da vide, da kupe pokoji suvenir i ponesu lepe uspomene iz Zemuna”, rekao je predsednik Kovačević.

Likovna manifestacija ”Art zona Zemun” zamišljena je kao stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za GO Zemun. U Umetničkoj galeriji Stara kapetanija u Zemunu tokom godine, u periodu od februara do decembra biće organizovani programi – izložbe, slikarske radionice za omladinu, predavanja, promocije i performansi iz oblasti vizuelnih umetnosti.

Predsednik Kovačević je podsetio da je početkom godine zaživela još jedna manifestacija pod nazivom ”Zemunske promenade”.

”Ova manifestacija obuhvata dobro poznate simbole Zemuna, poput Zemunskog tamburaškog orkestra, Zemunskog kamernog orkestra i mnogobrojne horove. I u ovom slučaju smo tu da pomognemo kako bi se sačuvala tradicija i istaklo sve ono što Zemun čini posebnim u odnosu na ostale delove Beograda”, rekao je Kovačević.

Nove manifestacije su plod dobre saradnje sa Društvom likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, Klubom matične kulture Zemuna, Turističkim društvom ”Zemun”, udruženjima i kulturnim poslenicima Zemuna.

Tagovi:

Pročitajte još: