PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN NAJAVIO NOVE RADOVE U NASELJU ALTINA

Prilikom obilaska radova na sveobuhvatnoj rekonstrukciji ulice Pavla Vujsića predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević najavio je radove na izgradnji kanalizacione deonice u dužini od 2,5 kilometara, i to od ulice Ljiljane Krstić do kraja Ugrinovačkog puta, uz uključenje ulice Dragačevskih trubača.

Da se hitno izradi ovaj projekat koji će, između ostalog, omogućiti da se veći deo naselja priključi na sekundarnu kanalizaciju dogovoren je sa JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju. Očekivani početak radova je u martu 2023. godine.

U okviru treće faze radova u ulici Pavla Vujisića, posle urađene kišne kanalizacije i zamenjenih instalacija, privode se kraju radovi na asfaltiranju kolovoza i proširenju trotoara u dužini od 900 metara.

”Naš je cilj da ova ulica bude kompletno uređena tokom naredne godine u dužini od 2,1 kilometar, kako bi se stvorili normalni uslovi za život, bez plavljenja kao što je to bilo do sada. Budući da kroz ovu ulicu prolazi gradski saobraćaj radovi se izvode etapno. Trenutno se asfaltira od raskrsnice sa ulicom Konstantina Kavafija do ulice Ljiljane Krstić. Tako će se raditi i dalje, veoma temeljno sve do Dobanovačkog puta”, rekao je predsednik Kovačević, uz napomenu da će se obratiti pažnja i na poboljšanje gradskog prevoza koji saobraća u Altini uvođenjem zglobnih autobusa.

Tokom obilaska radova bio je prisutan i zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun Sava Mišković.

Tagovi:

Pročitajte još: