Predsednik opštine Zemun o rušenju hale „Pinki“

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je danas za B92.net da je ta opština inicirala da se hala „Pinki“ vrati u vlasništvo Grada kako bi se rekonstruisala i predala građanima Zemuna na korišćenje. On kaže da ne može da potrvrdi da li će se objekat rušiti.

Kako kaže, opština je inicirala da se hala „Pinki vrati“ pod okrilje grada kako bi mogla da se rekonstruiše, a stručna lica su ta koja će da ocene da li će taj objekat morati da se ruši.

„Mi kao opština smo incirali da se taj objekat vrati na neki način vrati Gradu od akcionara, da se rekonstruiše i da se preda građanima Zemuna na korišćenje“, rekao je on. „Taj sportski centar je nama građanima jako neophodan“, kaže Kovačević.

On je objasnio da prvo moraju da se reše imovinska pitanja.

„Prvo imovina treba da se vrati gradu, pa će onda stručnjaci, arhitekte, građevinci da ocene da li je bolje da se ruši i gradi novi objekat ili da se rekonstruiše postojeći“, rekao je on.

Ranije je najavljeno da će se ispred hale „Pinki“ graditi garaža, a Kovačević kaže da je u toku priprema dokumentacije, i da se u toku godine očekuje početak radova.

Izvor: B92

Foto: vikipedija

Tagovi:

Pročitajte još: