PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN OBIŠAO DEČIJE IGRALIŠTE U PRVOMAJSKOJ ULICI

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je dečije igralište u Prvomajskoj ulici i u razgovoru sa zadovoljnim građanima što sada deca imaju gde da provode svoje vreme saznao šta je još potrebno da se uradi kako bi ovaj prostor bio još bezbedniji za igru.

”Mi smo ove godine u gradskom i prigradskim delovima Zemuna pokrenuli uređenje deset dečijih igrališta. Uređena su i igrališta koja su napravljena pre četrdeset i više godina. Novo vreme i potreba za naše najmlađe sugrađane jeste da uredimo što više takvih igrališta kako bi imali svoj bezbedan prostor za igru. Uz rebalans budžeta koji najavljuje Grad uredićemo i nove prostore za igru najmlađih. Renoviraće se i igrališta koja se nalaze u okviru vrtića, da imaju bezbedne rekvizite i podlogu”, rekao je Kovačević.

U Prvomajskoj ulici od broja 33 do 35 su dodati novi stubići oko igrališta, postavljene su gumene ploče, dečije sprave i zasađeno je novo zelenilo. Vodeći računa o zaštiti životne sredine, nabavljene su nove kante za otpatke i prostor je osvetljen solarnim svetiljkama modernog izgleda, a postavljene su i nove klupe. Ovo igralište dobiće i ogradu ka ulici Milana Uzelca, a pristupne staze će biti sanirane kako se atmosferske padavine ne bi sakupljale.

Predsednik Gavrilo Kovačević je apelovao na sugrađane, posebno na tinejdžere koji se u večernjim časovima okupljaju na dečijim igralištima da se sa pažnjom ophode prema rekvizitima i otpatke bacaju u za to predviđene kante.

Tagovi:

Pročitajte još: