PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN SA GRADONAČELNIKOM BEOGRADA OBIŠAO RADOVE U BATAJNICI

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima dočekao je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i zajedno su obišli radove u Batajnici: vodovod u batajničkom naselju Šangaj, izgradnju Osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” i raskrsnicu ulica Pukovnika Milenka Pavlovića i Nove 47.

Gradonačelnik Šapić je istakao da se samo nekoliko meseci unazad na pojedinim velikim projektima kraj radova nije nazirao, jer je, kako kaže, sve bilo ”na dugom štapu”, ali da je danas situacija sasvim drugačija. Za sada svi radovi teku po planu i do kraja godine će većina radova biti privedena kraju.

Po rečima predsednika Gradske opštine Zemun Gavrila Kovačevića, u naselju Šangaj radi se 21,5 kilometara vodovodne mreže, od čega je trećina već urađena. Biće obezbeđeno oko dve hiljade priključaka, tako da će sva domaćinstva moći da koriste novu vodovodnu mrežu.

Čelnici grada i opštine su se uverili da u Osnovnoj školi ”Svetislav Golubović Mitraljeta” radovi napreduju, a gradonačelnik je tom prilikom konstatovao da je ovo sada sasvim nova škola i po njegovoj proceni biće to jedna od najuređenijih u Beogradu. Đaci, naredne školske godine sešće u klupe duplo prostranijeg objekta svoje ”Mitraljete”.

Gradska opština Zemun finansira radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina. Očekuje se da će radovi početi krajem marta.

Posetu Batajnici gradonačelnik sa saradnicima završio je na raskrsnici ulica Nova 47. i Pukovnika Milenka Pavlovića. Pored izgradnje saobraćajnice Nova 47, koja predstavlja nastavak Šangajske ulice i novoizgrađenog nadvožnjaka u Batajnici, radovi koji se privode kraju uključuju i rekonstrukciju Ulice pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od oko 250 metara i dodavanje saobraćajne trake. Ulica Nova 47. dobiće i obostrane trotoare dužine 148 metara, kao i kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

Predsednik Kovačević najavio je i izgradnju još 700 metara pristupnih saobraćajnica nadvožnjaku, koje se nalaze na šangajskoj strani.

U ovom zemunskom naselju, očekuje se realizacija projekta izgradnje nove Zdravstvene stanice duplo većeg kapaciteta sa specijalaističkim službama.

Izgradnja dugoočekivanog novog groblje na 12 hektara uskoro kreće, čime će biti rešen jedan od gorućih problema žitelja ovog naselja.

Takođe, i u drugim zemunskim naseljima uskoro će početi realizacija projekata, poput proširenja groblja u Ugrinovcima, a Zemun očekuje i rekonstrukcija Glavne ulice.

Sa gradonačelnikom Šapićem ove lokacije su obišli i operativni direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište za sektor za izgradnju i nadzor Milan Rainac, gradski sekretari za obrazovanje i dečiju zaštitu i za investicije – Nenad Radić i Luka Petrović, kao i članovi Veća GO Zemun Boško Radovanović i Vukašin Bojović.

Tagovi:

Pročitajte još: