PREDSTAVNIK ZEMUNA NA ZASEDANJU 49. SKUPŠTINE SKGO

U skladu sa Statutom Stalne konferencija gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije 8. decembra održano je 49. zasedanje Skupštine ove organizacije. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, skup je održan u hotelu Kraun Plaza uz ograničeni broj učesnika i poštovanje svih preporučenih mera za sprečavanje i suzbijanje širenja zarazne bolesti KOVID 19.Osnovna tema 49.

Skupštine SKGO bili su strateški pravci jačanja lokalne samouprave u Republici Srbiji. Prisutne gradonačelnike, predsednike opština i predstavnike lokalnih samouprava iz svih delova Republike Srbije pozdravili su gradonačelnik Grada Beograda prof. dr Zoran Radojičić, ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib  i otpravnik poslova Švajcarske Žan Luk Eš.Tom prilikom gradonačelnik Grada Beograda profesor Radojičić istakao je važnost saradnje sa Stalnom konferencijom gradova i opština i predstavnicima Evropske Unije, u ekspertskoj razmeni iskustava kako bismo našli najbolja rešenja za razvoj gradova i opština, proširili međunarodnu saradnju i usvojili primere dobre prakse.

U radnom delu Godišnje skupštine Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković učestvovao je u glasanju za izbor organa SKGO.

Tagovi:

Pročitajte još: